Ve Sonsuza Dek Mutlu Yaşadılar: Doğru Fondöteni Bulduğunuzu Anlamanızı Sağlayacak 10 Şey

En uygun fondöteni bulmak için ten renginize ve cilt tipinize uygun olması yeterli midir? Gelin, doğru fondöteni bulduğunuzu nasıl anlarsınız bu içerikte beraber görelim! 👇

1. Ten renginize uygun tonu bulduysanız...

Fondöten seçiminin belki de en önemli kriteri, ürünün cilt tonunuza uygun olması. Ten renginizden daha açık veya daha koyu tonda bir fondöten seçimi, sizi komik duruma düşürebilir. Ama deneme-yanılma yoluyla ten renginize en yakın tonu bulduysanız şanslısınız demektir.

2. Cruelty free fondötenleri tercih etmişseniz...

Makyaj malzemesi alırken hepimizin mutlaka dikkat etmesi gereken önemli noktalardan biri de bu ürünlerin hayvanlar üzerinde denenmiyor olması. Hem fondöten hem de diğer makyaj malzemelerini satın almadan önce bu ürünlerin 'cruelty free' olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

3. Cilt lekelerinizi kusursuz bir şekilde kapatıyorsa...

Ten renginize uygun fondöteni bulduktan sonra en önemli ikinci kriter ise cilt lekelerini kapatabiliyor olması. Bunun için yoğun kapatıcılığı olan fondötenler de tercih edilebilir ama doğru bir fondöten bu lekeleri kolaylıkla, doğal görünüm vererek kapatabiliyor olmalı.

4. Gün içinde yağlı bir görünüme neden olmuyorsa...

Çoğu kişinin doğru bir fondötenden beklentisi cildini daha mat göstermesi veya hafif bir ışıltı kazandırması. Ama fondöteniniz size gün içinde aşırı yağlı bir görünüm veriyor ve sürekli pudra gibi ürünler kullanarak cildinizi matlaştırmaya çalışıyorsanız maalesef o ürün sizin için doğru fondöten değildir.

5. Hangi şekilde uygularsanız uygulayın etkili bir sonuç alıyorsanız...

Fondöteni fırça, sünger veya elinizle bile uygulayabilirsiniz. Doğru bir fondöten onu hangi şekilde uygularsanız uygulayın cildinize istediğiniz etkili görünümü verebilmeli.

6. Pürüzsüz bir görünüm kazanıyorsanız...

Tabii bu porselen görünümüne sahip olmak demek değil. Hem doğal bir görünüm kazandıran hem de cilt tonunu eşitleyen bir fondötene sahipseniz, siz bu işi çözmüşsünüz demektir.

7. Hem vegan içerikli olup hem de cildinize doğal bir ışıltı veriyorsa...

Cildinizin renk tonunu eşitlerken aynı zamanda doğal bir ışıltı veren fondöteni henüz bulamadıysanız üzülmeyin! Pastel'in yeni Freshness Skin Tint fondöteni hem vegan içerikli hem de istediğiniz kapatıcılığı elde ederken cildinizin naturel bir görünüm kazanmasını sağlıyor.

8. Sizi, makyajsız tanınmayacak hale getirmiyorsa... 😣

Doğru fondöten kusurları kapatıp cilt tonunu eşitlerken aynı zamanda doğal da görünmeli. Yani makyajınızı temizlediğinizde sizi makyajsız dışarı çıkamayacak hale getiren, doğal görünüm vermekten uzak olan aşırı yoğun ürünlerden kaçının.

9. Yüz ve boyun bölgenizde ton farkı yoksa...

Ten renginize uygun doğru fondöteni seçerken fondöteni uyguladığınızda yüzünüzle boynunuz arasında ton farkı olup olmadığını kontrol edin. Böylece ten renginize en yakın fondöteni bulduğunuzu kolaylıkla anlayacaksınız.

10. "Bir de üzerine pudra geçeyim" dedirtmeyecek bir fondötene sahipseniz...

İstediğiniz mat görünüme kavuşmanızı sağlayan mat bitişli bir fondötene sahipseniz, kusursuz bir makyaj için artık hazırsınız!

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor