Ve Eşref Bitlis Soruşturması 'Zaman Aşımından' Düştü

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma eski Genel Komutanı Eşref Bitlis'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 'zamanaşımı süresi dolduğu' gerekçesi ile kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Bitlis, 23 yıl önce bugün vefat etmişti...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ‘nitelikli adam öldürme suçundan' Arif Doğan, Aytekin Özen, İbrahim Özmen ve Tayyar Tarhan şüpheliler arasında yer alıyordu.

Kararda, 17 Şubat 1993'de Diyarbakır'a gitmek üzere Ankara Güvercinlik'ten kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait uçağın kısa süre sonra Yenimahalle Posta İşletmeleri Merkezi bahçesine düştüğü ve olayda dönemin Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis, askeri personel Fahir Işık, Emin Önder, posta işletme merkezi güvenlik görevlisi Ruhi Salay, pilot binbaşı Yaşar Erian ile pilot binbaşı Tuğrul Sezginer'in hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

"Speküle edile sabotaj iddiasına ilişkin herhangi bir somut kanıtın ortaya konmadı"

Soruşturma devam ederken şüpheli olarak beyanı alınan Arif Doğan ile bir kısım ifadelerde şüpheli olabileceği yönünde beyanda bulunulan Tayyar Tarhan'ın vefat ettiklerinin kaydedildiği kararda Doğan ve Tarhan hakkında kovuşturma yapılamayacağı aktarıldı.

Dosya kapsamı incelendiğinde olayda herhangi bir bomba kullanılıp kullanılamadığının tespit edilmesinin mümkün olmadığının vurgulandığı kararda medyada speküle edile sabotaj iddiasına ilişkin herhangi bir somut kanıtın ortaya konmadığı anlatıldı.

Savcı Derda Gökmen olayın yaşandığında yürürlükte ve şüphelilerin lehine olan TCK maddesine göre 20 yıllık zamanaşımı süresinin dolduğunu belirterek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

CHA

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
YORUMLAR
17.02.2016

Şu ülkede zaman aşımına uğrayan davaları düşününce hep ne ilginç davalar çıkıyor altında.Sivas katliamı,batık bankalar,mafya babalarının adam yaralama davaları,susurluk kayıp silahlar,işkence davaları,hayali ihracat davaları,Tansu'nun örtülü ödeneği , zengin iş adamlarımızın!! paravan şirket davaları,yakında Sabancı davası da bunlara dahil olursa şaşırmayacağım.Genelde ya büyük parasal işler yada arkasında büyük gizler olan işler hep zaman aşımına uğruyor nedense.

Pasif Kullanıcı
17.02.2016

bu adam ırak ta askeri ziyarete gittiği zaman barzani-talabani esas duruşta titreye titreye etrafı gezdiriyordu, dönüşte abd pkk ya silah veriyor dedi bir hafta sonra uçağının motoruna metal parça atılıp parçalanması sağlandı, gerçi yakın zamanda silivride olanlardan farkı yoktur bu olayın ve Allah şahit kli gün gelecek hiçbir FED doları sorulacak hesapları dökülecek kanları engelleyemeyecek.

18.02.2016

Allah rahmet eylesin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ