Ve Erdoğan Açıkladı: Yardımcı Doçentlik Kaldırılıyor...

Geçtiğimiz yıl 'ön kestiği' gerekçesiyle yardımcı doçentliğin kaldırılması için YÖK'e çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Erdoğan,ilgili düzenlemenin önümüzdeki hafta parlamentoya getirileceğini ve yardımcı doçent unvanının kaldırılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi’nin 135. Kuruluş Yıldönümü Programı’nda konuştu. Erdoğan, 'Şahsımın mezuniyetinden bir sene sonra bugünkü adını alan Marmara Üniversitemiz, 84 binin üzerindeki öğrenci ve 3277 öğretim üyesi ile ülkemizin önde gelen yüksek öğretim kurumları arasında mümtaz bir yere sahiptir' dedi.

"Üniversite kapasitesi isteyen herkesin gidebileceği düzeye ulaştı"

Üniversite kapasitesinin talep eden herkesin girebileceği bir düzeye ulaştırıldığını belirten Erdoğan, üniversite sayısının 75'ten 185'e, fakülte sayısının 532'den bin 678'e, yüksek okul sayısının 173'ten 466'ya, meslek yüksek okulu sayısının 417'den 968'e, enstitü sayısının 289'dan 677'ye yükseltildiğini söyledi.

Erdoğa ayrıca üniversitelerdeki profesör sayısının 9 bin 396'dan 23 bin 816'ya, doçent sayısının 5 bin 367'den 14 bin 311'e, yardımcı doçent sayısının 11 bin 190'dan 36 bin 307'ye, toplam akademisyen sayısının 155 bine çıkarıldığı bilgisini paylaştı.

Erdoğan'dan YÖK'e Çağrı: 'Şu Yardımcı Doçentlik Nedir?'

"Doktoradan kazanan doğru doçentliğe gidecek"

Yardımcı doçentlik unvanıyla ilgili çeşitli şikayetlerin bulunduğunu dile getiren Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

'Birçok yardımcı doçent kardeşlerim var, yakın çevremde ahbaplarım, akrabalarım var. Tabii dinlediğimde ben de tatmin olmazdım. Bunun bir aldatmaca olduğunu da bilirdim ve yardımcı doçentliğin sadece bir siyasi karar olduğunu bilirdim. Yani bununla bir gönül çalmak, gönül almak... Bunun için yapıldığı belliydi. Dedik ki 'Biz öyle bir adım atalım ki bu ara unvanı ortadan kaldırıp, doktoradan doğrudan doçentliğe geçilebilmesini temin edecek bir çalışma yapalım.' YÖK Başkanımıza bu talimatı verdik. Doçentliğin şartları da buna göre yeniden düzenlenerek inşallah büyük ihtimalle önümüzdeki hafta parlamentoya gönderilecek ve böylece bu sorunu da çözeceğiz. Artık doktoradan sonra bir de yardımcı doçentlik olmayacak. Doktoradan kazanan doğru doçentliğe gidecek.'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
12.01.2018

diploması olmayan biri neler yapabiliyor gördük. yardımcı doçentliğin kalkması çok şaşırtmadı

12.01.2018

Torpille devlet kurumlarına soktuğun gereksizleri çıkart. Kimsenin önü tıkanmaz.

12.01.2018

yaw arkadaş senin uzmanlık alanın mı bu her boka karışıosun anlamadığın belli heryıl sınav sistemi cart curt değişior eğitimden uzak dur aq 50 60 tane danışmanın var bakanların var danıştında mı değiştiriosun ki danışmadan talimat veriosun onlarda hemen değiştirior

TÜM YORUMLARI OKU (14)