Ve 'İkinci Dalga'ya Yayın Yasağı

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, 25 Aralık'taki soruşturma kapsamında, dosyayla ilgili her türlü haber, röportaj, eleştiri ve dosyanın içerikleri ile alakalı yayın yasağı konulmasını kararlaştırdı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul merkezli 25 Aralık'taki soruşturma kapsamında dosyayla ilgili her türlü haber, röportaj, eleştiri ve dosyanın içerikleri ile alakalı olarak soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasına karar verdi.

İş adamları Abdullah Tivnikli ve Mustafa Topbaş'ın avukatı, soruşturma kapsamında yazılı, görsel ve internet medyasında müvekkillerinin masumiyetini, soruşturmanın gizliliğini ve adil yargılanma ilkesini ihlal eden yayınlara sınırlama getirilmesini ve yayınların bu dosya kapsamıyla yasaklanmasını talep etti.

Talebi inceleyen İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, soruşturma dosyasıyla ilgili olarak yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü haber, röportaj, eleştiri ve dosyanın içerikleri ile alakalı (yalnızca haber niteliği taşıyanlar dışında) olarak soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasına karar verdi.

Mahkeme, kararın bir örneğinin RTÜK ile TİB'e gönderilmesine, ayrıca bu kararın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü aracılığıyla yazılı basın kurumlarına da ulaştırılmasına hükmetti.

AA

TMK 10. madde ile yetkili savcılık tarafından yürütülen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile çok sayıda işadamının şüphelileri arasında bulunduğu dosyaya kısmî yayın yasağı geldi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, şüpheliler Abdullah Tivnikli ve Mustafa Topbaş’ın avukatı müvekkilerinin masumiyetini, gizliliği ve adil yargılama hakkını ihlal eden yayınlara yasak getirilmesini talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme, iki şüpheliyle ilgili yayın yasağı konmasına karar verdi. Mahkemenin kararında, “Soruşturma dosyasıyla ilgili olarak yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü haber, röportaj, eleştiri ve dosyanın içerikleri ile alakalı (Yalnızca haber niteliği taşıyanlar dışında) olarak talepte bulunanlar hakkında soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasına.” denildi. Buna göre, iki şüpheli hakkında haber niteliği taşıyan konular dışında yayın yapılmaması kararı verilmiş oldu.

OSMAN ARSLAN | Zaman

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi