Solmalarına İzin Vermeyin! Çiçeklerinizi Daha uzun Süre Canlı Tutup Kokusunu Kaybettirmeyecek Basit İpuçları

Kim sevmez ki taze çiçek kokusunu? Bir de renkleriyle odada, masada yarattığı o huzuru? 

Çiçek dalında güzeldir ama özel günlerde en çok tercih edilen hediyelerden biri de kesilmiş çiçekler. Eğer sevgililer gününde aldığınız hediye çiçekleriniz varsa onları daha uzun süre yaşatabilecek ipuçlarını gözden geçirebilirsiniz. Bu yöntemlerle çiçeklerinizin hem kokusu hem de rengi ilk günkü gibi kalmaya devam edecek.

1. Elma sirkesi ve şeker

İki çorba kaşığı elma sirkesi ve eşit miktarda şekeri vazo suyuna karıştırın. Sonra çiçekleri vazoya ekleyin. Çiçekleri daha uzun süre canlı tutmak için her iki günde bir suyu değiştirin.

2. Maden suyu

Su dolu bir vazoya çeyrek su bardağı maden suyu ekleyin ve karıştırın. Çiçekleri ekleyin ve daha fazla çiçek açmasını bekleyin.

3. Saç spreyi

Çiçeklere ve yapraklara saç spreyi sıkarak onları açmaya devam ederken keyifle izleyebilirsiniz.

4. Aspirin

i.pinimg.com

Ezilmiş aspirin bir kaşıkla suyla dolu bir vazoda çözülür ve bitkileri daha uzun süre canlı tutmaya çalışır. Her gün suyu değiştirin. Tabletin salisilik asit içeriği suyun temizlenmesine ve herhangi bir bakteriden kurtulmasına yardımcı olur.

5. Çamaşır suyu

İşte yeni satın alınan veya çiçek açan kesilmiş çiçekleri daha uzun süre canlı tutmak için bir başka numara: Vazodaki bir litrelik suya çeyrek çay kaşığı çamaşır suyu ekleyin. Bu, suyu temiz tutacak ve bakteriyel enfeksiyonu önleyecektir.

6. Votka

Votka ve suyu karıştırarak, suyun içindeki bakterilerin büyümesini ve yayılımını azaltabilirsiniz. Çiçekler kesilmediği takdirde çiçeklere de besin sağlamaya yardımcı olur. En iyi sonucu almak için, vazonuza bir damla votka ve bir çay kaşığı şeker ekleyin. Şeker bitkileri beslerken sirke bakterilerin yayılmasını engeller ve siz daha uzun ömürlü bir buket elde edersiniz.

7. Şeker çözeltisi

Çiçeklerinizin daha uzun canlı kalmasına yardımcı olmak için şekeri kullanabilirsiniz. Üç yemek kaşığı şekeri litre başına iki yemek kaşığı beyaz sirke ile ılık suda çözün. Suyun seviyesinin sapların uzunluğunun yaklaşık üç ile dört santimetre yukarıda olduğundan emin olun ki çözümden yeterince yararlanın. Şeker bitkilere beslenirken, sirke bakterilerin yayılmasını engeller ve siz de daha uzun ömürlü bir buket elde edersiniz.

8. Buzdolabı

Buketleri, olduğu gibi sergileyeceğiniz günün öncesindeki gece buzdolabına koyun. Çoğu zaman 10 gün sonra bile ilk günkü kadar taze görünürler.

9. Madeni para

Bir küp şekerle birlikte vazonun tabanına bakır içeren bir madeni para eklerseniz, kesme çiçekleriniz daha uzun süre salonunuza güzellik katabilir. Çünkü madeni paradaki bakır içeriği, bakterilerin çoğalmasını önleyen asidik bir madde gibi davranıyor.

Doğru türde vazo kullanın.

Vazo daima içine yerleştirmek istediğiniz sapları barındıracak kadar geniş bir ağza sahip olmalı. Yani ne çok geniş ne de çok dar olmalı.

Saplar üzerinde açısal bir kesim yapın.

Suyu günlük olarak değiştirin ve keskin bir bıçak ile saplara açılı bir kesim yapın. Odunsu gövdeler için sapları dikine olarak kesin, böylece daha fazla su çiçeğin baş kısmına doğru ulaşabilir.

Su miktarını iyi ayarlayın.

Bitkilerinizi fazla suya koyarsanız, yumuşak saplar geliştirecekler ve daha hızlı bozulacaklardır, bu nedenle döktüğünüz su miktarına dikkat edin.

Her gün taze suyla değiştirin:

Çiçeklerinize her gün taze ve temiz su verin. Çok soğuk veya çok sıcak su kullanmayın.

Aşırı güneş ışığından uzak tutun.

Güneşli bir pencere kenarında heyecan verici çiçek açan bir çiçek vazosu bulundurabilirsiniz. Bunlar hızlı bir şekilde çiçek açabilir ancak aynı anda çabucak solabilir. En iyi sonucu elde etmek için onları sert güneş ışığından ve radyatör, fırın gibi ısı kaynaklarından uzak tutun.

Fazla yapraklardan kurtulun.

Yaprakları sudan uzak tutun aksi halde yapraklar suyu bulanıklaştırır. Vazonun ağız kısmının altındaki dallarda yapraklar varsa onlardan kurtulun.

Solmuş çiçekleri vazodan ayırın.

Çiçekleriniz solmaya başladığında onları vazodan çıkarın yoksa tüm çiçekleri kaybedebilirsiniz. Solmuş çiçekler küflenirler ve diğer çiçekleri enfekte ederler.

Popüler İçerikler

Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
YORUMLAR
17.02.2018

Peki çiçeklerin solmaması için onları koparmamak daha mantıklı değil mi bunlardan?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ