Everest Dağı'nın dünyadaki en yüksek dağ olduğunu ya da gezegenimizin tatlı su ile dolu olduğunu düşünüyorsanız, hayatınızın en büyük şokunu yaşamak üzeresiniz.
Bilimsel keşifler her gün yapılır, ancak hepsi ilgilenmemiz gereken keşifler anlamına gelmez. Biz, insanlar, Dünya gezegeniyle ilgili gerçekler söz konusu olduğunda hala karanlıkta yaşıyoruz.
Aslında pek az kişinin biliyor olması, sizin de bilmeyeceğiniz anlamına gelmez. Gerçekleri öğrenmeyi istemek, cesaret ve merak işidir.
Biz de, sevimli yaşam merkezimiz Dünya hakkında ilginç bir şeyler öğrenmek isteyenler için, pek az kişinin bildiği zihin ütüleyici bilgileri sizler için derleyelim istedik.
Şimdi madde madde düzenlemeye gidecek olursak: 1) Karman Hattı'nın sınırladığı atmosfer ile dışarısı arasında çok da büyük fark yoktur; sadece zamanında Theodore von Kármán öyle düşünmüş. Şu anda havacılık sınırı olarak kabul ediliyor. 2)Tanımlamada yanlışlık var; zira Everest en büyük veya en uzun dağ değil, ancak deniz seviyesinden en yüksek karasal nokta Everest'in zirvesidir. Dolayısıyla en yüksek dağ da Everest'tir. 5) Theia-Dünya çarpışması teorisini sadece İsveçli bilimadamları değil, neredeyse tüm astronomi dünyası düşünüyor. Bunu da destekleyen çok fazla veri var elimizde. 7)Methanosarcina archea bakterileri dinozorların yokoluşuna (geç Kretas yokoluşu) değil, "büyük yok oluş" da denilen geç Permiyan yokoluşuna neden oldu. Zaten dinozorlar bu yokoluştan sonra ortaya çıkıp dünyaya yayıldı. Bu arada bu bir bakteri suşu, yani çiçek açmaz. Bloom'u orada ortaya çıkmak olarak kullanmıştır asıl kaynak.
Barış Özcan'ı şiddetle tavsiye ederim. Yararlı içerikleri ile sonsuz teşekkürü çoktan hakketti bile.
Hey man! Nedir bu everest ile alıp veremediğiniz anlamıyorum. Kimse en büyük en görkemli dağı demiyor. Dünyanın en yüksek noktasıdır kendisi. En yüksek dağ dizisindeki bir tepe bu kadar üzerine gitmeyin everestin. Plüto'da bu tarz oyunlarla gezegenlikten çıkarıldı zaten evereste bari dokanmayın. :)))