Dünyanın Cidden Tuhaf Bir Yer Olduğuna Sizi İkna Edip Ufkunuzu En Az 13 Kat Genişletecek 13 Olay

İnsan gerçekten hayret ediyor...

1. Bundan tam 89 yıl önce, gündemde bir olay olmadığı için BBC yayınlayacak hiçbir haber bulamadı; bu yüzden bütün gün piyano dinletisi yaptılar.

Kaynak

2. Soğuk Savaş döneminde, CIA'in insanları demoralize etme planlarından biri üstünde "orta boy" yazılı dev prezervatifleri Sovyetler Birliği topraklarına havadan bırakmaktı.

Kaynak

3. 1972 yılında İran'da çok şiddetli bir kar fırtınası yaşandı hatta tek bir kişinin dahi kurtulamadığı köyler oldu. Bu korkunç fırtına sırasında kar 8 metreye kadar yükselmişti.

Kaynak

4. Çin’de ‘beyaz maymunluk’ adı verilen tuhaf bir meslek alanı var. Beyaz ırktan sıradan insanlar, Çin firmalarının etrafında çalışan ya da yabancı şirket temsilcisi kılığında gezmek için para alıyorlar.

Kaynak

5. Rudyard Kipling'in yazdığı kelime başına 10 şilin kazandığını öğrenen iki Oxford öğrencisi, yanına gidip ona 10 şilin uzatmış ve "En iyi kelimelerinizden birini alabilir miyiz?" demişler. Kipling’in cevabı şöyle olmuş: "Teşekkürler"

Kaynak

Video oyun tasarımcısı Will Wright'ın evi, 1991'de çıkan bir yangında kül oldu. Bunun üzerine evini baştan dizayn etme deneyimini tekrar yaşayabilmek için bir oyun tasarladı.

Bu oyun, hepimizin keyifle oynadığı The Sims'ten başkası değil.

Kaynak

6. Cosmopolitan'ın 1988 senesine ait bir sayısında, eğer misyoner pozisyonunda cinsel birleşme yaşanırsa HIV bulaşmayacağı iddiası yer alıyordu.

Kaynak

7. 38 yaşındaki Joyce Vincent adlı bir kadın, Londra’daki apartman dairesinde televizyon izlerken öldü. Ölümü ise ancak üç yıl sonra, ödenmeyen kira yüzünden kapıya gelen görevliler tarafından fark edildi.

Kaynak

8. Harry Potter serisinin beşinci filminin çekimleri sırasında Snape'i canlandıran ünlü aktör Alan Rickman, yeni aldığı arabasına Rupert Grint'le Matthew Lewis'in beş metre mesafeden fazla yaklaşmasını yasaklamıştı.

Kaynak

9. Amanda Hess adlı bir doktor doğum yapmak üzereyken, aynı hastanede doğum yapan bir başka kadının durumu kritik olduğu için kendi doğumuna ara verip onun yanına gitti. Kadının doktoru geldikten sonra ise kendi doğumunu yaptı.

Kaynak

10. Game of Thrones'da Cersei ve Bronn’u canlandıran oyuncular bir dönem birliktelerdi ve şiddetli bir şekilde ayrıldıklarından dolayı sözleşmelerine 'aynı sahnede bulunmama' şartı eklettirdiler.

Kaynak

11. 2010 yılında uyuşturucu satıcısı kılığına girmiş bir grup Amerikan polisi, uyuşturucu alıcısı kılığındaki bir diğer polis grubunu tutuklamaya çalıştı.

Kaynak

12. Liam Neeson'ın asıl mesleği öğretmenlikti. Kendisine bıçak çeken 15 yaşındaki bir öğrencisini yumruklayıp yere serdiği için mesleğini bıraktı ve aktör oldu.

Kaynak

Popüler İçerikler

Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
Gönderdiği “Nude” Pahalıya Patladı: Tehdit ile Yaklaşık 400 Bin Lira Kaptırdı
Kripto İntiharı mı? Bitcoin’deki Büyük Düşüş Sonrası Bunalıma Girdiği İddia Edilen Doktor İntihar Etti
YORUMLAR
28.04.2020

#1 O iş öyle değil... Ekonomik sıkıntıların haber olmamasından dolayı hükümet baskısı haber yapmalarını engelliyordu bu sebeple tepki koyarak haber yok dediler ve haberlerin olduğu 15 dakika boyunca Wagner'in operasından piyano dinletisi yaptılar. Biraz araştırarak yapın şu içerikleri. Hiç bir şey bilmiyorsanız o yılı aratın bakın neler olmuş.

28.04.2020

4- beyaz ırktan normal insanlar ?

29.04.2020

Beyaz ırktan normal insanlar ne ya? Irkçılıkta çığır açılmış yani

TÜM YORUMLARI OKU (7)