Yeni Sosyal Yardım Paketi Yolda! Sosyal Yardım Paketi Desteği Ne Kadar Oldu?

Devletin vatandaşlara sağladığı pek çok yardım paketinin kalemi genişletiliyor. Enerji, eğitim, doğalgaz gibi pek çok alanda sağlanan yardımların kapsamlarının genişletileceği ve yardım miktarlarının da artırılacağı ifade edildi. Peki sosyal yardım paketi desteği ne kadar olacak? İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın dün bir araya gelmesi sonrası yeni kararlar ortaya çıktı. İki bakan, sosyal yardımlarla ilgili hali hazırda bulunan durumları yeniden değerlendirdi.

NTV'de yapılan habere göre sosyal destek paketinde hem var olan uygulamalar geliştirilirken hem de yeni sosyal destek paketleri devlet bünyesinde hizmet vermeye başlayacak.

Enerji desteklerinin artırılacağından bahsedilirken, desteklerden yararlanan kişi sayısı da artırılacak. Aynı zamanda yardım miktarının da yükseltileceği konuşuldu.

Son dönemde eğitim masraflarının artması sonucunda çocuklu ailelere eğitim yardımı yapılacağı açıklandı. Okul araç gereçleri ve kitap alımı için ailelere nakit yardımda bulunulacak.

Sosyal Yardım Paketi Desteği Ne Kadar Oldu?

Aile destek programı doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca 450, 550 ve 600 TL destek ödemesi sağlanıyor. Paketin ayrıntıları ekim ayındaki kabine toplantısından sonra açıklanacak.

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!