Vatandaş Sırada: Tanzim Satış Noktalarındaki Uzun Kuyruklar Sosyal Medyanın Gündeminde

Sebze meyve fiyatlarını düşürmek için hükümet tarafından faaliyete geçirilen 'Tanzim Satış Noktaları' ilk saatlerden itibaren büyük ilgi gördü. Cumhurbaşkanı Erdoğan fiyatların yarı yarıya düştüğünü, sırada temizlik ürünleri olduğunu açıkladı. Her vatandaşın 2-3 kilogram alma sınırının olduğu noktalarda yoğunlukların olduğu göze çarptı. 

Tanzim noktalarında satışlar dün başladı.

Satışlar Başladı: Ucuz Meyve Sebze İçin İstanbul'da ve Ankara'da 'Tanzim Satış Noktaları' Açıldı

Projenin ilk etabında İstanbul'da 50, Ankara'da ise 30 tanzim satış noktası hizmete sunulacak.

'Enflasyonla topyekun mücadele’ pankartları asılan satış noktalarında sebze ve meyvelerin daha uygun fiyatlara tüketiciye satılması amaçlanıyor.

Satış noktalarında oluşan yoğunluk haber ajanslarının objektiflerine yansıdı.

Oluşan uzun kuyruklar ise sosyal medyanın en çok konuştuğu konular arasında.

Ayrıca bakınız 👇

Gerçekten Ucuz mu? Tanzim Satış Yerleri Fiyatlarıyla Marketleri Karşılaştırdık

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ile İlgili İspanya'dan Transfer İddiası Var
Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti
Rasim Ozan Kütahyalı’dan Atatürk Sözleri: “Şeytan Taşlamakla Anıtkabir'de Yapılanlar Benzer Eylemler”
YORUMLAR
11.02.2019

Uygulama yanlış, serbest piyasa ile haksız rekabet yapılıyor. Pazarcı o kadar vergiyi kirayı gideri ödeyerek nasıl rekabet etsin bunlarla. Bu uygulama serbest piyasayı bitirir, ki venezuela örneğinde de aynısı yapılmış fakir halkın yanındayız mesajı verilmiş üretici üretmekten satıcı satmaktan vazgeçmiştir. Şimdi hemen her kalemi dışarıdan alıyorlar almak zorunda kalıyorlar çünkü üretim ya da tüketiciye iletim ağları tamamen yok olmuş durumda. Fiyatları düşürmenin en kalıcı yöntemi üretimi arttırmaktır yoksa piyasa kendini dengeleyemez daha büyük delikler açarsınız durduk yere. Doğru bulmuyorum zira aynı deneyi tekrar tekrar yaparak faklı sonuçlar beklemek deliliktir.

11.02.2019

yalapseki dostum bak iyi niyetli konuştuğuna ben eminim. Fakat lütfen büyük buhran neden olmuş, devlet ne zaman piyasaya müdahale eder/etmelidir, liberal ekonomi modeli nedir, nasıl işler/işletilir(devlet eliyle), bu sistemin denendiği ülkelerdeki gelişmeler nedir, piyasaya ve sermayeye etkisi ne olmuş olabilir konularını gözden geçir. Her şey ucuza yemek değildir, üretmiyorsan rekabet yaratamıyorsan pahalıya yemek durumundasın. İnan bana devlet her kalemi zarar etmek pahasına en ucuza satabilir fakat bunun bir sonu olduğunu bilmek gerekir ve o sonda acı reçeteler gelir ve gelmelidir de, yoksa sonu çok daha kötü olabilir.

11.02.2019

İşte böyle CeHaPe döneminde sebze mey... Bi dakka lan.

11.02.2019

sıraya girecek kadar medenileştiysek bu da bir gelişme...

TÜM YORUMLARI OKU (60)