Vasat Çeyrek Final Maçında Gülen…

İkinci çeyrek final mücadelesi Fransa ile Portekiz arasında oynandı. Kaderin cilvesi bu ya bir tarafta turnuvanın en iyi futbol oynayan iki takımı olan İspanya ile Almanya çeyrek finalde karşılaşırken diğer tarafta turnuvanın em vasat futbolunu oynayan ve en az emekle çeyrek finale gelen iki takım Fransa ve Portekiz karşı karşıya geldi.

Favori yoktu bana göre çünkü vadedilen iyi bir futbol iki takımdan da çıkmıyordu.

Bu maç golsüz biter, diye söylemiştim herkese. İki takım da birbirine baskı bile kurmadan oynar. Hatalar da kazananı belirler, demiştim. 

Geçmiş turnuvalar sebebiyle Fransa’dan beklenti daha yüksek olsa da futbol oynamaya başladıkları andan itibaren bunun hiçbir anlamı olmadığını fark ediyorsunuz. Diğer yandan formsuz bir Portekiz, sınırsız silah seçeneği olmadığı için mütevazı bir futbol oynuyor. 

Cristiano Ronaldo hâlâ milli takımı ile sahaya çıkıyor. Performansı çok kötü ama olsun. Genç olup hiçbir katkı vermeyen onca oyuncunun yanında bu yaşta onlar kadar bir performans vermesi sorun olmamalı. Sırf Ronaldo diye eleştirmeyi kabul etmiyorum.

Maç içinde iki takımın da üstünlük sağladığı söylenemez. İki takımın da baskı yapmadan bulduğu bir iki pozisyondan faydalanamadı. Kaleci ve defanslar hata yapmadı. İlk hatada kazanan belli olur diye düşünüyordum. Öyle de oldu. Uzatmalarda da kimse hata yapmadı. Hatta penaltılarda da iki tarafta görevini yerine getirdi.

Tek hatayı penaltısını kaçıran Felix yaptı ve penaltılarla kazanarak adını yarı finale yazdıran Fransa oldu.

Instagram

Facebook

X

Linkedln

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti