Varlık barışı, en kısa tanımı ile Türk vatandaşlarının yurt dışındaki paralarının Türkiye'ye gelmesini amaçlıyor. Yakın gelecekte 2008 ve 2013 yıllarında uygulanan Varlık Barışı'nın 2018 yılında sağlayacağı katkı ise henüz belli değil.
Yasanın en öne çıkan noktası ise yurt dışından gelen varlıklara herhangi bir vergi incelemesinin yapılmayacak olması.
2008 ve 2013’te yapılan Varlık Barışı düzenlemelerinde getirilen para üzerinden yüzde 2 vergi alınmıştı. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yaptığı açıklamaya göre bu kez vergi oranı %1 artırılarak yüzde 3’e çıkarılıyor. 2016’da varlıklar yurt dışından %0 vergi ile getirilmişti.
Varlık barışı hakkında bilmeniz gerekenleri kısa maddelerle özetledik ve sizlerle paylaşıyoruz.
bu yeni birşey değil özalda içine sıçtığı ekonomiyi düzeltmek için ...yurt dışından gelen paranın menşei sorulmaz...adlı yasa çıkarmıştı yıl yanlış hatırlamıyorsam 1987 idi...can alıcı soruyu soruyorum...gurbetçilerimiz özellikle almanyada yaşayan anadolu menşeili zevatlar sizce türkiyeye gayrimenkullerini yatırırlar mı?
Güzel, yurt dışındaki safları birleştirmek için mantıklı bir hamle. Memleketin kasası da tam takır zaten; varlık barışı, imar barışı derken bu gidişle herkesle, her şeyle barışırsınız. Umarım sıra bu ülkenin vatandaşları ile barışmaya da gelir bir gün.
Turkiye kara para aklama merkezi oldu. Yurtdisinda herhangi bir offshore sirketinde milyon dolarlariniz varsa. Bu paranin nasil kazanildiginin hicbir onemi yok. Bankada soyabilirsiniz uyusturucudanda elde edebilirsiniz, insan yada organ ticareti vb yapabilirsiniz. Turkiyedeki herhangi banka hesabina transfer edip yada valizler ile getirip Turkiyedeki bir banka hesabina yatirirsaniz. Bu para annenizin ak sutu kadar temizlenmis olur. Turkiye bunun acisini uzun vadede cok cekecek. Saniyormusunuz Turkiyeye getirilen kara paranin Turkiyede kaldigina. Aklanip tekrar yurtdisina aktariliyor. Aklama isindan Turkiye %2 komisyon aliyor. Turkiye kara para aklamaya kadar dustu