Varlığı Bir Dert Yokluğu Yara: 'Dünyanın En Saçma Binası' 6,6 Milyon TL'ye Yıkılacak

Kahramanmaraş'ta şehir meydan projesi kapsamında yıkılması planlanan 'dünyanın en saçma binası' olarak bilinen İl Özel İdare Binası'nın enkaz satış ve yıkım işi ihalesinde en yüksek teklif 6,6 milyon lira oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin şehir merkezinde bütüncül bir tarihi doku oluşturacak şehir meydanı projesi önemli bir aşama daha kaydedildi.

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen proje bölgesindeki yıkılacak yapılar arasında yer alan İl Özel İdare Binası enkaz satış ve yıkım işi ihalesi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen ihaleye, 51 firma katıldı. Yıkım işi için Büyükşehir Belediyesi'ne ödenecek en yüksek teklifin 6,6 milyon lira olarak gerçekleştiği, ihalenin sonuçlarının komisyon incelemesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
11.11.2021

Bizim insanımız bazen neden bu kadar ahmak anlamıyorum. Bu bina dünyanın en saçma binası falan değil ve ben bunu bir mimar olarak söylüyorum. O kadar basit ve küçük bir imaj anlayışımız var ki. Ta en tepeden en sıradan vatandaşa kadar. Neymiş ? : İtibardan tasarruf olmazmış. O aşırı pahalı, şaşalı, lüks saraylar, çantalar, şunlar veya bunlar insanın gözüne o kadar batıyor ki, insan psikolojisine biraz hakim herhangi biri bunun bir tür zayıflığı kapatma ihtiyacından, gösteriş isteğinden yani kısaca itibarı yükseltmenin tam aksine zedeleyen bir muhtaç olma durumundan kaynaklandığını görebilir. Bunlara da ancak aptallar kanar. Her tarafı altın kaplama, gerçek bir tasarımdan veya anlamdan yoksun aptal bir deri çanta yerine iklim değişikliğine, hayvanların katledilmesine vurgu yapacak sade, şık bir kumaş çanta. O kadar güzel ve medeni ve güçlü ki yemin ediyorum. Kuvvetli ve güçlü görünmek ihtiyacı duymamak gerçek güçtür. Tabi bunlarla maalesef sıradan vatandaşı ikna edemezsin.

11.11.2021

Bu binanın hikayesi de benzer bir hikaye bana göre. Belediyelerin şimdi "star kent" olma arzusuyla görene "BEN İLGİ İSTİYORUM" diye bağıran, saçma sapan icraatları ve kafa yapılarının yanında bu bina elbette çıkıntılık yapacak. İnternette bir iki tip de etiketledi ya binayı tam oldu. Aslında ikonik denebilecek bir bina. Ahmakça binayı reddetmek yerine benimsenip, baştan bir revize edilip, üzerine çalışılsaydı şehrin içine kendi yerini bulurdu mutlaka ama birileri saçma dedi ya "İtibarımız zedelendi hemen yıkalım."

11.11.2021

Başka bir ülkede olsa bu binanın reklamını öyle bir yaparlardı ki millet fotoğraf çekilmeye gelmek isterdi.

11.11.2021

bina yapılmış zaten depreme dayanikliysa neden masraf yapıp yıkıyorlar saçma. israf bildigin bu, iyi veya kötü dursun işte baska bina lazimsa her tarafi bos gidin dikin binanizi ama bu binada kalsin

TÜM YORUMLARI OKU (7)