Varank: 'Tekirdağ, Kocaeli ve Adıyaman'da 3 Firma, 160 Milyon Doz Aşı Üretebilecek Kapasiteye Sahip'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Türkiye aşı üretim kapasitesini de geliştirdi. Tekirdağ, Kocaeli ve Adıyaman'da 3 firma, 160 milyon doz aşı üretebilecek kapasiteye sahip' dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yürütülen aşı çalışmalarıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Varank'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Dünyada çalışılan farklı aşı teknolojilerinin tamamına ve hatta daha yenilikçi yöntemlere Kovid-19 Türkiye Platformu tarafından da çalışıldı.

  • Türkiye aşı üretim kapasitesini de geliştirdi. TekirdağKocaeli ve Adıyaman'da 3 firma, 160 milyon doz aşı üretebilecek kapasiteye sahip.

'4 aşı adayımız hayvan deneylerini başarıyla tamamlamış durumda'

  • Tasarım, prototip aşı ve hayvan çalışmaları aşamaları sonrasında 4 aşı adayımız hayvan deneylerini başarıyla tamamlamış durumda.

  • Ekosistemimizdeki 13 aşı adayı Dünya Sağlık Örgütü'nün listesinde. Yürüttüğümüz aşı projesi sayısına göre ABD ve Çin'in ardından 3. ülkeyiz.

  • TÜBİTAK MAM'daki Gen Mühendisliği Biyoteknoloji Enstitüsü'nde bir aşı ve ilaç merkezi kurma çalışmalarını 1 yılda tamamlamayı hedefliyoruz.

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
17.12.2020

adıyaman’dan aşı alana çiğ köfte de vereceklermiş.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ