Var Olmayan Eşyaya Para Harcamak: Gerçek Para Karşılığında Satılmış 10 Pahalı Oyun Eşyası

Oyun içi eşya satışı alıştığımız bir durum olmaya başladı. Daha çok LOL ve CS:GO gibi göz önünde olan oyunlardaki fiyatlara aşinayız. Ancak çok daha büyük paraların harcandığı sanal eşyalar da var. Bunlardan 10 tanesine bir göz atalım.

1. Revenant Supercarrier (EVE Online)

Oyun içine kullanabileceğiniz bu uzay gemisinin fiyatı 9.000$. Oyunda sadece sınırlı sayıda bulunuyor ve herhangi bir savaşta kaybetmeniz durumunda tamamen yok oluyor.

2. Zeuzo (World of Warcraft)

Zeuzo asında bir eşya değil, yaratılan karakterin adı. Satıcı, 70'inci  seviyedeki karakteri başka bir oyuncuya 10.000$ karşılığında sattı. Bu haberlerin yayılmasından 1-2 gün sonra ise yapımcı şirket, oyunun kurallarına ve yüklerken onaylamak zorunda olunan sözleşmeye aykırı olduğu için bu karakteri oyundan yasakladı. Böylece 10.000$bir anda çöpe gitmiş oldu.

3. Echoing Fury Mace (Diablo 3)

Diablo 3 ilk çıktığı zaman, eşya pazarı çok hareketliydi. Nadir eşyalar için binlerce dolar para harcanıyordu. Echoing Fury Mace'de döneminde 14.000$ karşılığında satılmış bir eşyaydı.

4. Sword (Age of Wulin)

Bu oyuncu, 2011 yılının Aralık ayında Age of Wulin oyunu için çıkacak özel bir kılıç için 16.000$ para harcadı.

5. Knife (Counter-Strike: Global Offensive)

CS GO'da onlarca farklı bıçak var. Hepsinin değeri de nadirlik durumuna, aşınmışlık seviyesine, üzerinde öldürme sayısının yazması gibi detaylara göre değişiyor. Bu bıçakların değerinin 30.000$ civarına kadar çıktığı biliniyor.

6. Ethereal Flames Wardog (DOTA 2)

Hayatınızın çok büyük bir bölümünü oyun oynayarak geçirseniz bile, 38.000$ harcamadan yaşayabilirsiniz. Ancak bir oyuncu, DOTA 2'deki pembe bir kurye köpek için bu parayı harcadı. Günümüzde ise değeri 4.000$ civarı.

7. Amsterdam (Second Life)

2000'li yılların başında çok oyunculu oyunlar popülerleşmeye başlamıştı. 2003 yılında çıkan Second Life isimli oyunda oldukça popüler bir hal almıştı. Oyunun yapımcıları Amsterdan şehrinin bir kopyasını eBay üzerinden satışa çıkardı. İsmi açıklanmayan bir kullanıcı 50.000$ karşılığında bu sanal şehri satın aldı.

8. Crystal Palace Space Station (Entropia)

Entropia, oyuncuların gerçek para harcadığı veya kazandığı bir oyun. Örneğin oyunda işlettiğiniz bir bar varsa, giriş ücretini nakit olarak kazanırsınız. Crystal Palace uzay istasyonu da 330.000$ gibi bir fiyata satıldı.

9. Club Neverdie (Entropia)

Club Neverdie, Entropia oyunundaki en önemli gece kulüplerinden birisi. Bu mekanı 2005 yılında 1000.000$ ödeyerek satın alan John Jacobs, 5 yılın ardından burayı 635.000$ gibi bir fiyata sattı.

10. Planet Calypso (Entropia)

Entropia oyunu piyasaya sürüldüğünde, her oyuncu Calypso gezegeninde başlıyordu. Daha sonra bu gezegen satışı çıkartıldı ve 6.000.000$ gibi uçuk bir fiyatla satıldı.

Popüler İçerikler

Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
YORUMLAR
03.03.2018

para yanlış kişilerde ya

Pasif Kullanıcı
03.03.2018

ya o cs go bıçaklarının gerçeğine bile o kadar para vermem lan.ayrıca 6 milyon dolar ney lan? o paraya aydan veya marstan arazi satın alırsın lan kendine.

demi lan

03.03.2018

Para bol olunca ne yapacağını şaşırıyolar. Biz fakirler ne bilcez.

TÜM YORUMLARI OKU (11)