Var Bir Hayalimiz: YouTuber'ın Hedefi Yapılmış Tüm Oyunları Oynamak!

Dünyada bu zamana kadar kaç video oyunu yapılmıştır dersiniz? Net sayıyı kimse bilmese de bir YouTuber yapılmış neredeyse tüm oyunları oynamayı amaçladığı uzun bir yolculuğa çıktı.

Kaynak

1958'de yayınlanan ve ilk video oyunu olarak kabul edilen "Tennis for Two" oyunundan bu yana video oyunları endüstrisi müthiş bir hızla büyüdü. Dolayısıyla ilk birkaç 10 yılda çıkan oyunları takip etmek nispeten kolay olsa da bugün toplamda kaç video oyunu olduğunu net olarak bilemiyoruz bile.

Yalnızca tahmin edilebilen bu sayının beş milyonun üzerinde olduğu düşünülürken haliyle bir insan ömrünün yapılmış tüm video oyunlarına birkaç dakika dahi bakmaya yetmeyeceği aşikar. Ancak bir YouTuber yapılmış neredeyse tüm video oyunlarını oynamak gibi bir amaçla uzun bir yolculuğa çıktı.

Oyun koleksiyonunu bir kaza sonucu kaybeden YouTuber Jeff Wires'ın amacı yapılmış neredeyse tüm video oyunlarını oynamak!

Chronologically Gaming adlı YouTube kanalında bu macerasını izleyicileri ile de paylaşan Jeff yolculuğuna 70'li yılların video oyunları ile başladı ve şu anda 80'li yıllara geçmiş durumda. Kendisi bu maceralarını aynı zamanda Twitch'te de yayınlıyor. Oyunları çıkış sıralarına göre oynayan YouTuber el konsolları, PC ve arcade için çıkmış oyunları kumar ve cinsellik içerenler gibi bazı istisnalar dışında tamamen bitirmeyi amaçlıyor.

Jeff'in bu sonsuz görünen yolculuğu ise aslında bir trajedi sonucu başlamış.

“Büyük bir koleksiyoncuydum. Bir trajedi yaşadım ve tüm fiziksel koleksiyonumu kaybettim.” ifadelerini kullanan YouTuber artık fiziksel bir istifçi değil, dijital bir istifçi olduğunu söylüyor ve oyunları emülatörler yardımıyla PC'de oynuyor.

İlginizi Çekebilir

Filistin Halkına Sözleri Tepki Çeken Ünlü Yayıncı Asmongold Çöp Evini Nihayet Temizledi
Türkiye Simülasyonundan Makinalaşmak İsteyene Haftanın En Komik Steam Yorumları
It Takes Two'nun Geliştiricisinin Adını Bile Sır Gibi Sakladığı Oyundan İlk Sızıntılar Geldi

Popüler İçerikler

Fethullah Gülen 83 Yaşında Öldü
Adalet Bakanı Tunç ve AK Parti'den Yenidoğan Çetesi İçin Açıklama: "Devlet Bebeklerin Ölmesine İzin Vermez"
Türkiye’nin Konuştuğu Savcı: Yenidoğan Çetesi Skandalını Ortaya Çıkartan Savcı Yavuz Engin Kimdir?
YORUMLAR
21.10.2024

vazgeç kanka, bak manyak olursun.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ