Vandallar Sahnede: Sarıyer'deki Tarihi Kiliseyi Defineciler Talan Etti

İstanbul Sarıyer'de bulunan tarihi kilise ganimet arayan definecilerin hedefi oldu. Kilisenin içini ve dışını talan eden kişiler tarihi yapıya zarar verdi.

Sarıyer, Gümüşdere’de bir süre cami olarak kullanıldıktan sonra kaderine terk edilen tarihi kilise definecilerin istilasına uğradı.

Kilisenin her tarafını kazan defineciler içini de talan etti ve 4-5 metre derinliğinde çukurlar kazdı.

Hem kazılardan hem de bakımsızlıktan yıkılmak üzere olan eski yapı tehlike de oluşturuyor.

'Buranın köye kazandırılmasını istiyoruz...'

Köyde yaşayan Muhtar azası Nilüfer Tekoğul, 'Buranın onarılmasını, kütüphane, kültür evi olmasını istiyoruz. Manzara çok kötü. Bir an önce onarılmasını istiyoruz. Harap bir halde. Eskiden burası depo olarak kullanılıyordu. Buranın köye kazandırılmasını istiyoruz. Köyde definecilerin kazı yaptığı duyuluyor, kiliseye girilmiş, kilidi kırılmış. Kimin yaptığını bilemiyoruz' diye konuştu.

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
28.08.2019

Güzel köyümüzün kıymetli azası bu işleri bilmez gibi konuşmuş ya; buna hayret ediyorum. Köy içi bir binaya insanlar girecek çıkacak, bir veya iki gün boyunca çalışılacak, gerekirse hilti, jeneratör bilmem ne kullanılacak, çalışanların ekmeği, suyu sigarası bilmem neyi mevzuu bahıs olacak; köy yerinde kimsenin bundan haberi olmayacak! Geçeceksin bu işleri kardeş...Köy içini bırak, köyün arazisi içinde yabancı iki kişi görülse kıyamet kopar.

28.08.2019

bir iki gün mü 5 metre kazmışlar 5 1-2 günlük iş değil o

İnsanlar artık çalışarak bir şeylere sahip yada birşeylerİ başaramayacaklarını anladıkları için işin kolay yada kısa yoluna kaçıyorlar . Yadırgamıyorum . Destekçisi olmamakla beraber kimseye ait olmayan bir para yada altın için uğraşıyorlar . Bildiğim kadarıyla ; Bir sahipleri yada mirasçıları yok orda yatacağına biri kullansın. Yoksa bir şekilde devlet eli altından satılıyor . Fakat kast ettiğim tarihi eserler değil , altın eski liralar vb şeyler . Mutlaka biri çıkıcaktır sikkeler tarihi eser değil mi benim gözümde değil .

28.08.2019

Aynı fikirleri paylaşıyorum, aynısını yazmaya gerek yok. +1

28.08.2019

korumuyoruz hicbirseyi sonrada vandallar, koruyun arkadaslar bakin bu durumlara gelmesin hicbir bina

TÜM YORUMLARI OKU (7)