Van Gogh'un 'Tree Roots' Eserinin Gizemini Eski Bir Kartpostal Çözdü

130 yıl önce hayata gözlerini yuman Vincent Van Gogh'un eserlerinin gizemi yavaş yavaş çözülmeye devam ediliyor. Sanatçının 'Tree Roots' isimli çalışmasını bizlere aktardığı yer, bir kartpostal sayesinde ortaya çıktı. 

Kayıp Rıhtım'dan Oğuzhan Karacaoğlan'ın haberine göre, her şey, Institut Van Gogh’un bilim direktörü olan Wouter van der Veen’in, Auvers-sur-Oise’e ait, 1900-1910 yılları arasında çekilmiş olan bir kartpostal bulmasıyla başladı.

Bu kartpostal, yamacın üstünde yetişen ağaçların birbiri içine geçercesine büyümüş olan gövdelerini ve dallarını gösteriyordu.

Resim fazlasıyla tanıdık gelince van der Veen resmi Van Gogh Museum’daki yetkili kişilere iletti. Grup, araştırmalarının bir parçası olarak, tarihi bitki örtüsünü keşfetmek için nitelikli dendrolojistlere danıştı. Bulunan bütün olgular Van Gogh’un son çalışmasının buradan esinlendiğini işaret ediyor.

Müzenin resmi basın bülteni bu durumu netleştirmek için şöyle bir açıklamada bulundu 👇

Van Gogh’un çalışma alışkanlıkları ve tablonun resim, kartpostal ve mevcut durumu hakkındaki karşılaştırmalı çalışmalarına dayanarak, uzmanlar doğru yerin tespit edilmesinin ‘oldukça makul’ olduğu sonucuna vardı.”

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
TikTok’un Yeni Akımı: Gençler Akımda Tesettürlü Hallerini ve Partiledikleri Anları Kıyaslıyor
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
02.08.2020

işte şimdi rahatladım

Pasif Kullanıcı
03.08.2020

Adamlar bir çok sorunu çözmüş üst seviyelerde geziniyorlar bir de bize bak aq

02.08.2020

kuyudaki taş

TÜM YORUMLARI OKU (4)