Van Gogh'un Tek Fotoğrafı 'Bulundu'

Antonio de Robertis'in Paris Ulusal Sanat Tarihi Enstitüsü'ndeki çalışmaları sırasında ortaya çıkardığı fotoğrafın Van Gogh’un yetişkinlik dönemine ait tek fotoğraf olduğu düşünülüyor.

Ressam Vincent Van Gogh’a ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf ortaya çıkarıldı. İtalyan sanat tarihçisi Antonio De Robertis tarafından Paris'teki Ulusal Sanat Tarihi Enstitüsü'nde yapılan arşiv çalışmasında bulunan fotoğrafın ressamın yetişkinlik dönemine ait tek fotoğraf olduğu düşünülüyor.

Fotoğrafta Van Gogh’un yanında, Fransız ressamlar Gauguin ve Vuillard'ın aralarında olduğu 34 kişi bulunuyor. Bu fotoğrafın 1888'de Paris'teki Academie Julian dans stüdyosunda çekildiği sanılıyor.

Dünya Bülteni

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
10.03.2016

Ya afedersiniz ama koymuşum Van Gogh'una yani banane amk :D

19.03.2016

sg bakma o zaman

10.03.2016

kendisi 30 yaşına kadar papaz olarak çalışıyor . Resime 30 yaşında kilise tarafından kovulunca başlıyor.

10.03.2016

Düzelteyim, 26 yaşında resme başlıyor Van Gogh kardeşi Theo'nun sürekli ısrarları ile. Yani profesyonel olarak başlıyor. Kiliseden daha önce atılıyor. 1880'de karar veriyor adam ressam olmaya. 37 yaşında da kendini karnından vurarak intihar ediyor.

25.07.2016

Kulağı gönderdiği genç kadının kimliği de 128 yıl sonra ortaya çıkarıldı. http://www.felsefehayat.net/van-gogh-kestigi-kulagini-kime-gonderdi.html

TÜM YORUMLARI OKU (6)