Van'da Mazbata DEM Parti Adayına Verildi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Bakırhan paylaşımında 'Olması gereken oldu ve Van halkının iradesi hayat buldu. Hayırlı olsun' dedi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki kararın iptaline yönelik başvurunun YSK tarafından değerlendirildiğini ve mazbatanın DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'a verileceğini açıkladı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ne olmuştu?

31 Mart yerel seçimleri sonrası Van'da yüzde 55.48 oyla seçilen DEM Partili Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'a mazbata verilmemesi sonrası başlayan olaylar büyüdü. 

Mazbatanın Zeydan'a verilmesini isteyen göstericiler, polisle çatışmıştı. 

Siyasetçilerden ve sanatçılardan alınan karara tepkiler gelirken siyasetçilerden oluşan bir heyette Van'a gitmişti.

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
Diyanet, "Karalamalara Rağmen" Diyerek Duyurdu: Din Adamlarına Güven Oranı Açıklandı
YORUMLAR

Kürtler direndi türkler direndi akp istediğini alamadı ne demişler " kurtuluş yok ya hep beraber ya hiç birimiz " bu başarı hepimizin

03.04.2024

Doğru olan budur.Kürt değilim Dem seçmeni değilim Pkk'lı hiç değilim ama adaylığını onayladığınız Belediye başkanı seçimi kazanmışsa mazbatasını vermek şarttır.Hele kendisinin yarısı kadar oy almış adaya gidip mazbata vermek tam bir akıl tutulmasıydı.Halkı kin ve düşmanlığa tahrik budur,muhaliflerin attığın tweetlerden cımbızla kelime seçip uydurulanlar değildir

03.04.2024

Balkan34 hangi cımbız o yahu. Pkk sizi tükürüğünde boğar ? Allah aşkına cımbızlanan yerleri eklede bizde özür dileyelim teröristlerden. Pembe götünüze sağlık. Ha sana katıldığım tek yer ya aday etme yada ettikten sonra elinden alma. Ama bunların terörist olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz. Cımbızını s..

03.04.2024

çünkü doğru olan da bu..

TÜM YORUMLARI OKU (35)