Valilik Düşük Aşılama Oranları Karşısında Harekete Geçti: Şanlıurfa'da Aşı Olan Gençlere Hediye

Koronavirüs salgınına karşı aşılama oranı düşük kalan illerimiz arasında yer alan Şanlıurfa'da Valilik harekete geçiyor. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, aşı olan gençlere yönelik hediye çekilişlerinin artırılacağını söyledi.

Koronavirüs salgınında tam kapanmadan sonra düşen günlük vaka sayıları, yeniden artışa geçti. Salgına karşı önlem almak isteyen yetkililer de aşılama oranının artırılması için mücadeleye devam ediyor. Salgında aşılama oranı düşük kalan illerimiz arasında yer alan Şanlıurfa'da da bu kapsamda harekete geçiliyor.

Tablet ve bisiklet

Bu kapsamda, genç nüfusun yüksek olduğu Şanlıurfa'da, 18 ila 25 yaş arasındaki kişilerin aşı yaptırmasını teşvik etmek amacıyla çeşitli hediyeler verilecek. Bu yaş gruplarında aşı yaptıran kişiler arasında her hafta yapılacak çekilişle tablet ve bisiklet gibi hediyeler dağıtılacak.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, koronavirüs ile mücadelede Şanlıurfa'nın iyi bir mücadele örneği verdiğini, vaka sayılarının kontrol altında tutulduğunu ve hastanelerin yoğun bakım bölümlerinde çok ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Aşılama döneminin başlamasıyla kentteki sağlık çalışanlarının bu noktada seferber olduklarını aktaran Erin, şöyle konuştu:

'Şanlıurfa maalesef pandemiyle mücadelede ortaya koyduğu performansı aşılamada gösteremedi. Koronavirüs ile mücadelede hastalığın bulaş hızını engellemek, yavaşlatmak büyük ölçüde kamu kurumlarının ve personelin elindeydi. Yaptığımız planlamayla, görevlendirdiğimiz personelle, bütün alanda yaptığımız denetimlerle vaka sayılarının artışının önüne geçebildik. Vatandaşlarımızın elbette sergilediği iş birliği ve çıkarılan kurallara uyumu da önemli bir etken oldu. Aşılamada biliyorsunuz 65 yaş üstünden başlayarak bütün kırsala da mobil ekipler oluşturduk, Türkiye'deki ilk uygulamalardan birini gerçekleştirdik. Köy köy dolaşmak suretiyle vatandaşlarımızı aşı olmaya ikna etmeye çalıştılar ve 65 yaş üzerindeki aşılamada da iyi bir performans ortaya koyduk'

Gençlerden katılım düşük

Genç nüfuslarının yoğun olduğunu vurgulayan Erin, '65 yaşın altına, diğer yaş gruplarına geçtikçe aşılama performansımızın düştüğünü gördük. Özellikle 18-25 yaş arasındaki aşılamada büyük bir nüfus kitlesi var ve bu nüfus grubundaki aşılamada maalesef istediğimiz seviyeyi bugüne kadar elde edemedik' dedi.

Vali Erin, kentteki aşılama oranını arttırmak için seyyar ekipler oluşturduklarını, evlerde de aşı çalışması yaptıklarını anlatarak, bölgedeki siyasetçiler ve kanaat önderlerinin de bu noktada sürekli çağrılarda bulunduğunu söyledi.

Popüler İçerikler

Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
Cübbeli Ahmet Hoca: “Cumhur İttifakı’na Oy Vermek Vaciptir, Vermeyen Günahkar Olur, Azap Çeker”
Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
27.07.2021

Cahiliye devrinin son kalesi Urfa şaşırtmadı

27.07.2021

Şunu anlamıyorum haritaya baktığımızda vakaların daha çok doğuda olduğunu görüyoruz bu millet ve turistler elini kolunu sallaya sallaya gelenler tatile diye doğuya mı gitti acaba!!

27.07.2021

tatil beldesinde ki rakamlar açıklanırsa turistler kaçar o yüzden eylül gibi gerçek rakamları ortaya çıkarırlar.

Millet cahil olduğu için köpek eğitir gibi aşı yapıyorlar artık.

TÜM YORUMLARI OKU (5)