Valilik, 93 Okul İçin Tahliye Kararı Almıştı: Öğrencileri, Depreme Dayanıklı Olmayan Okula Göndermişler

İstanbul Valiliği’nin 18 Şubat’ta aldığı kararla ildeki 93 okul, depreme dayanıklı olmadığı için tahliye edilmişti. Bu okullar arasında olan Ayşe Ege Meslek Lisesi’ne, 2019'da Tevfik Sağlam Ortaokulu’nda yapılacak güçlendirme çalışması nedeniyle öğrencilerin getirildiği ortaya çıktı. Yani yüzlerce öğrenci, deprem hazırlığı yapılacağı için yine depreme dayanıklı olmayan okula nakledildi.

İstanbul Valiliği’nin Kahramanmaraş merkezli, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 93 okulu tahliye etme kararı, kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı.

T24'ten Hazar Dost'un haberine göre; T24’e konuşan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) 3 No’lu Şube Başkanı Ayfer Koçak, 2019'dan bu yana Beşiktaş bölgesinde 12 okulun sekizi için yıkım, dördü için onarım kararı alındığını, sadece bir okulun inşaatının tamamlandığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın deprem hazırlık programını "plansız" olarak nitelendiren Koçak, “Tevfik Sağlam Ortaokulu’na 2019’da yıkım kararı çıktı. Öğrenciler, Ayşe Ege Meslek Lisesi’nde eğitim görüyorlardı. Fakat pazartesi alınan kararla o okula da yıkım kararı çıktı. Tevfik Sağlam’daki tüm öğrenciler, Kasımpaşa Anadolu Lisesine taşındı” dedi.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi ve Profilo Meslek Lisesi’nin, "özel iki örnek" olduğunu vurgulayan Koçak, iki okulda da 5 yılı aşkın süredir inşaat sürdüğünü belirterek “Bu okulların bahçeleri aynı zamanda afet toplanma alanı. Fakat yıllardır süren inşaat nedeniyle herhangi bir afet anında kullanılamazlar. Bahçelerinde şantiye kurulu çünkü” ifadelerini kullandı.

Şişli EML’nin "güçlendirme çalışması" öncesinde altı bin öğrencisi olduğunu aktaran Koçak, yıllardır prefabrik binalarda eğitim verilmesi nedeniyle artık öğrencilerin gittiğini ya da tercih edilmediğini söyledi.

Şişli EML’de şu anda bin 900 öğrenci olduğunu kaydeden Koçak“Yıkılmayan binalar metruk şekilde duruyor. Çocukların aktivite yapacağı alanlar kalmıyor. Alan olsa da zaman yok. Çünkü ikili eğitimde zaman olarak da ders dışı etkinlik şartları ortaya çıkmıyor” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın süreci programlı ve hesap verebilir şekilde ilerletmesi gerektiğinin altını çizen Koçak, “Eğer derdimiz depreme hazırlıksa eğer bu süreçlerin tekrar değerlendirilmesi gerekiyor” dedi.

Popüler İçerikler

18 Konseri İptal Edildi: Ev Hapsindeki Serdar Ortaç'ın Zararı Ortaya Çıktı
Kanseri Yenen Eski Arka Sokaklar Oyuncusu Dizi Setlerine Yeniden Dönme Kararı Aldı
Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
YORUMLAR
24.02.2023

Kamu binaları afetlere karşı en dayanıklı binalar olmalı. Geniş bahçeleri olmalı. Afet sonrası sığınaklarımız olmalı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ