Vaka Sayısında Dikkat Çeken Artış Devam Ediyor! İşte 4 Eylül Korona Tablosu...

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken yapılan aşı çalışmalarıyla bir çok ülke normalleşme aşamasına geçmeye başladı. Ülkemizde de aşı çalışmalarının hızla devam etmesi ve en son yapılan tam kapanmayla beraber vaka artışının kontrol altına alınmasıyla birlikte düşüş sürüyordu. Fakat bir süredir paylaşılan koronavirüs tablosunda dikkat çeken bir yükseliş görüldü. İşte 4 Eylül günlük vaka sayısı ve koronavirüs tablosu...

Korona vaka sayısı 4 Eylül güncel verileri açıklandı. Türkiye'de koronavirüs vaka sayıları yeniden 20 binin üzerine çıkarken günlük vefat eden vatandaşların sayısı 300'e yaklaştı. Uzmanlar vatandaşları aşı olmaları, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulunuyor. İşte en güncel koronavirüs tablosu...

4 EYLÜL KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığınca Günlük Koronavirüs Tablosu, 'covid19.saglik.gov.tr' adresinden paylaşıldı.

Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 283 bin 385 Kovid-19 testi yapıldı, 20 bin 33 kişinin testi pozitif çıktı, 278 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 19 bin 464 oldu.

18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 79,55, ikinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 61,45 olarak gerçekleşti.

Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplam 96 milyon 761 bin 208'e yükseldi.

En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il, sırasıyla Muğla, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Aydın, Yalova ve Antalya olarak açıklandı.

En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise Şanlıurfa, Gümüşhane, Diyarbakır, Mardin, Muş, Bingöl, Batman, Bitlis, Bayburt ve Siirt olarak sıralandı.

Sosyal medya hesabından günlük tabloyu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Yeni vaka sayımız 20.033. Covid-19 sebebiyle bugünkü can kaybımız 278. İlk ve orta öğretimde okullar 6 Eylülde, devamında üniversiteler açılıyor. Örgün eğitimde 24 Milyondan fazla öğrencimiz var. Kesintisiz, yüz yüze eğitimde kararlıyız. Aşıda ve tedbirde aynı kararlılık olmalı!' ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
İstanbul Fikirtepe’deki Kentsel Dönüşüm Binaları Tepki Toplamaya Devam Ediyor
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı