Vaka Haritasında Korkutan Değişim: 'Birçok Şehir Yeniden Kapanabilir!'

Günlük koronavirüs vakaları 21 bin sınırını geçerek yılın en yüksek seviyesine ulaştı. İller peş peşe kırmızıya dönüyor. Uzmanlar 'Artış devam ederse birkaç haftaya birçok şehir kapanabilir' uyarısı yapıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haftalık vaka tablosuna göre salgın büyümeye devam ediyor. Uzmanlar ise yayılım bu şekilde devam ederse birçok ilin yeniden kapanabileceği uyarısını yaptı.

Hürriyet'ten Fulya Soybaş'a konuşan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş verilere göre birçok bölgede virüsün İngiliz varyantının yüzde 50-60 oranında hâkim hale geldiğini belirterek “Korkum bundan sonra Brezilya ve Güney Afrika varyantlarının da hâkim hale gelmesi ki işte o zaman sıkıntı daha da büyür. Şu an uygulanan bölgesel kararlar, yaşamı aktif hale getirmek adına mantıklı. Ancak görüntü şu ki bizler bu açılmayı bir başıboşluk, sorumsuzluk, büyük bir rahatlama gibi algıladık. Biliyorum, herkes yorgun. Hem sağlık çalışanları hem vatandaşlar. Ama kaderimiz de kendi elimizde. Böyle giderse yaz beklenenden daha kötü geçecek. Artış devam ederse birkaç haftaya birçok şehir kapanabilir. Çekya, İtalya tamamen kapandı” dedi.

Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'ın açıklamalarının tamamı için 👇

Uzmanlardan Mutant Virüs Uyarısı: 'Böyle Giderse Yaz Beklenenden Daha Kötü Geçecek'

8 Şubat - 19 Mart tarihleri arasındaki korkutucu değişimi gösteren video hazırlandı 🎥

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı verileri renklendirilmiş haritaya uyarlayan Güçlü Yaman isimli Twitter kullanıcısının hazırladığı video, 8 Şubat'tan bu yana yaşanan değişimi çarpıcı bir biçimde göz önüne serdi.

Yaman videoyu "Harita fena halde kızarmaya devam ediyor. 8 Şubat'tan 19 Mart'a risk haritasının değişimi" notuyla paylaştı. 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Şubat ayından itibaren iller vaka sayılarının nüfuslarına oranı doğrultusunda 'düşük riskli', 'orta riskli', 'yüksek riskli' ve 'çok yüksek riskli' olarak sınıflandırılmaya başlanmıştı.

  • Yüz binde 10'un altında vaka görülen iller 'düşük riskli',

  • Yüz binde 11-50 arası vaka olan iller 'orta riskli',

  • Yüz binde 51-100 arası vakası bulunan iller 'yüksek riskli',

  • Yüz binde 100'ün üstünde vaka seyri görülen iller ise 'çok yüksek riskli' olarak değerlendiriliyordu.

Ayrıca bakınız 👇

Sayı Giderek Artıyor: Yeni Vaka Sayısı 21 Bini Geçti
Bakan Koca İllere Göre Vaka Sayısı Haritasını Açıkladı

Popüler İçerikler

HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
YORUMLAR
21.03.2021

Bir anda bu kadar rahatlama kararı zaten çok yanlıştı. Yine yanlış kararların bedelini halk ödeyecek..

okullar kapansın iş yerleri kapansın sokağa çıkılmasın kafelere gidilmesin ama KONGRELER dewamkee

21.03.2021

kapanmayı ve onun sonuçlarını eleştirenler :) bu ülkede kapanma diye bişey olmadı. gerçek anlamda kapanma diyebileceğimiz geçen yıl bayramda 5 gün oldu. sonrasında da hah düştü rakamlar denip her şey açılmıştı. vaka sayılarına etki edecek kapanma şöyle olur: 15 gün tüm ülkeyi kapatırsın. insanlara da 15 günlük paralarını verirsin. fırın vs gibi mecburi yerler dışında her yeri kapatırsın. olması gereken ve etkili olan kapanma budur. 9 dan sonra yasak ya da hafta sonu kısıtlaması falan bunları kapanma sanmayın sakın. hafta sonu yasak var ama eline market poşeti alan sokaklarda. ya da 9 dan sonra sokağa çıkma yasağı var ama salonlar labeleb dolu. böyle süreç yönetilmez ve sonuç da alınmaz. hala daha böyle giderse şöyle olur deniyor. lan zaten başka türlü bi gidiş ihtimali yok. her şey bu ülkede göstermelik. süreç bok gibi yönetildi ve bunun sonucunda insanlar ölüyor, daha da fazla ölecekler.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ