Vajinanın Başına Gelen Ancak Tamamen Sağlıklı Olan 6 Garip Şey

Kadınların vajinaları ile ilgili endişe duymaları yaygın bir durum olarak bilinir. Ve bu endişe haksız da değildir çünkü vajina; bebek sahibi olmak, seksten zevk almak ve regl olmaya yardımcı olmak açısından oldukça önemli bir organ. Ancak vajina bazen 'sıradışı' şeyler de yapar ve sizi gereksiz endişeye sevk eder.

Kaynak: The Sun

1. Akıntı yapar.

Güçlü veya hoş olmayan bir kokusu olmadığı, berrak ve beyaz, kalın ve yapışkan, kaygan ve ıslak olduğu sürece akıntı genellikle endişelenecek bir şey değil. Ancak akıntı yeşilse ya da balık gibi kokuyorsa bir uzmana görünmelisiniz.

2. Ağrı kesici özelliği var.

Sıkı durun, vajinanız aynı halde sizin ağrı kesicinizdir. Orgazm sırasında salınan endorfinlerin doğal ağrı giderici özelliği olduğu gibi orgazmı düşünmek bile baş ağrınızı giderebilir. Hatta reglden önce yaşayacağınız seks kramplarınıza bile iyi gelebiliyor.

3. Kendi kendisini temizler.

Vajinanızın içi kendi kendini temizler, akıntı vücudunuzu bakterilerden temizlemenin doğal bir yolu olarak işlev görür. Bu yüzden vulvayı yıkamak için su harici başka bir sıvı kullanmak doğal bakteri dengenizi bozabilir ve bakteriyel vajinoz, pamukçuk ve hatta sistite neden olabilir.

4. Uyarıldığında renk değiştirir.

Uyarıldığınızda vajina ve vulva (klitoris dahil) dokuları kanla dolar ve şişmeye başlar bu yüzden de daha koyu görünebilir. Vücudun içinde vajinanın üst kısmı genişler ve ayrıca artan kan akışı, doğal kayganlaşmanın artmasını kolaylaştırır.

5. Vajinanın farklı bölümleri farklı davranır.

Vajina oldukça dinamik bir organdır ve farklı bölümleri farklı işleve sahiptir. Örneğin regl döneminde kan ve hücrelerin geçişine izin verirken seks sırasında spermin girmesine izin verir. Bunun yanında hamileliğin sonunda bebeğin doğmasına olanak tanır.

6. Şekil değiştirebilir.

Vajinanız doğum için esneyebilecek bir yapıdadır ve bu yüzden herhangi bir 'büyük' partner vajinanızın boyutunu etkilemez. Bununla birlikte doğumdan sonra vajinanız çürük, şişmiş görünebilir ve bu geçecektir. Ancak genelde vajinalar doğum öncesi hallerine dönemiyor, unutmamak lazım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Türkler Olarak Erken Doğuruyoruz! Avrupa'da Kadınların Hangi Yaşlarda Çocuk Sahibi Olduğunu Biliyor musunuz?
Rahim Ağzı Kanseri Teşhisi İçin Hayati Önem Taşıyan Smear Testine Girmeden Alınacak 10 Önlem
Kadınlara Özel! Cinsel İlişkinin Acı Verici Olmasının Yaygın 7 Nedeni
Siz Sorarken Utanmayın Diye 10 'Kadın Sorusu'nu Soruyor ve Cevaplıyoruz
Cinsel İlişkiden Sonra Uykunuz mu Geliyor, Korkmayın Her Şey Yolunda!

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
YORUMLAR
23.02.2022

İçeriği beğenmeyenler bir genital organla ne gibi bir problem yaşamış olabilirler ki? Bir vajinaya senet borçları mı var yada zorbalık falan mı yaşandı noldu lan? Gayet kaliteli anatomik bilgiler işte.

23.02.2022

dünyanın en önemli organı dikkat olun iyi bakın ona 🥰

250 gr önemi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ