Yükselen sıcaklıklar ve denizler, büyük kuraklıklar, değişen tabiat. İklim değişikliğine başarıyla adapte olmanın önemi gitgide artıyor. Bu insanlar için teknolojik gelişmelerimizi kullanarak çözümler bulmak anlamına geliyor; daha akıllı şehirler ve daha iyi su yönetimi gibi. Peki ya bitkiler ve hayvanlar?
Adaptasyon, evrimsel sürecin temel taşlarından biridir hiç durmadan devam eder bu süreç Richard Dawkins’in Kör Saatçi eserinde dediği gibi genetik mutasyon ve doğal seçilim (ayıklanma) adapte olmakla ilgilidir bunu başaramayan canlılar bir sonraki kuşağı göremeden tarihe karışır.
vahsi yasam icin gelecek hic parlak gozukmuyor. her gecen yil kendini daha cok hissettiren iklim degisimiyle fareden buyuk canlilarin buyuk kismi muhtemelen yok olacak. bu dunyadaki ilk iklim degisimi degil ama bu sefer vahsi yasam cok kirilgan durumda. yasam alanlarinin cogu insan tarafindan yok edilmis, ufak parcalara ceplere hapsedilmis durumda. normalde iklim degisimlerinde canlilar goc eder, kendilerine uygun yeni yasam alanlari bulurlar. kuresel isinma durumunda bu kuzeye ve yuksek yerlere goc etme oluyor. gelgelelim dogadaki canlilarin cogu bu hareket alanina sahip degil, yasam alanlari otobanlar ve sehirler tarafindan bolunmus durumda. gozgore gore dunyayi 6. buyuk yok olusa surukluyoruz. 5incisi kuslar disinda tum dinozor turlerini yok etmisti. 6incisida muhtemelen insan disinda tum buyuk memeli turlerini yok edecek.