Uzun Süre Oturduğunuz Zamanlarda Duruşunuzu Düzeltmenizi Sağlayacak 7 Önemli İpucu

Günümüzün çoğu zamanını oturarak geçiriyoruz ancak çoğumuz oturma şekline dikkat etmiyor. Doğru oturmamaktan kaynaklı ortaya çıkan ağrıların önüne geçmek sizin elinizde. Aşağıda derlediğimiz ipuçları ile dik durma ve doğru oturma konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. 👇

1. Sandalyenizin size uygun olduğundan emin olun.

Tıpkı ayakkabı gibi, sandalyelerin de kendi ölçülerinize tam olarak uyduğundan emin olun. En iyi seçenek ayarlanabilir olanları tercih etmektir, böylece ihtiyaçlarınıza bağlı olarak sandalyenin yüksekliğini veya sırtlığın yaslanma açısını değiştirebilirsiniz.

2. Sandalyenizde bel desteği olup olmadığını kontrol edin, eğer yoksa kendi bel desteğinizi oluşturun.

Duruşunuz için iyi olan sandalyelerde iyi bir bel ve sırt desteği olması gerekir. Bel bölgesini veya sırtın alt kısmını desteklemeyen sandalyeler, omurgada zedeleyici ve düzleştirici bir etkiye neden olabilir. Bu tür özelliğe sahip olan sandalyeler pahalı olabilir, bu nedenle bir havluyu rulo haline getirerek kendi bel desteğinizi oluşturabilirsiniz. Ancak havlunun boyutunun çok büyük olmamasına dikkat edin, çünkü büyük bir havlu omurganızı garip bir pozisyona sokabilir ve daha fazla rahatsızlığa neden olabilir.

3. Doğru bir şekilde oturduğunuzdan emin olmak için aşağıdaki basit adımları uygulayabilirsiniz.👇

Sandalyenin veya koltuğun ucuna kambur bir şekilde oturun, ardından başınızı ve omuzlarınızı yukarı doğru çekerek ve belinizi öne doğru iterek omurganızı yavaşça düzeltin. Ardından sırtınızı yaslayana kadar geriye doğru gidin.

4. Ayaklarınızı yere düz bir şekilde koyun.

Üst üste koyulan bacaklar kan akışını azaltabilir ve kas ağrısına neden olabilir, bu nedenle uzmanlar ayakları düz ve yere sağlam bir şekilde koymanızı önerir. Ayrıca otururken ayak tabanlarınız tamamen yere değmiyorsa, yerden yükseklik sağlayacak bir ayaklık kullanmanızı öneriyorlar.

5. Oturma açınızın önemli olduğunu unutmayın.

Boynu ve gözleri yormamak için bilgisayar ekranı göz hizasında olacak şekilde ayarlanmalıdır. Klavye, bileklerin ve ellerin dinlenebileceği biraz boşluk olacak şekilde masanın kenarından yaklaşık 10-15 cm uzağa yerleştirilmelidir.

6. Kas ağrılarını önlemek için ara sıra ayağa kalkın.

En ergonomik sandalyeyi bulsanız bile, aşırı oturma sağlık ve kas sorunlarına neden olabilir Mümkünse, her 30 dakikada bir en az bir dakika ara verin. Dilerseniz sandalyenizden biraz uzaklaşmanız gerektiğini hatırlatmak için bir alarm veya zamanlayıcı ayarlayabilirsiniz.

7. Duruşunuzu düzeltebilecek egzersizler yapmayı deneyin.

Duvara dayanarak boyun ve omuzdaki gerginliği ve ağrıları azaltabilirsiniz. İlk olarak, sırtınız duvara dayayın, dizleriniz hafifçe bükün ve kollarınız başınızın üzerinde uzatılmış halde durun. Kollarınızı aşağı doğru kaydırın, omuz seviyesinin altına inene kadar ellerinizin, dirseklerinizin, omuzlarınızın ve omurganızın arkasını duvara bastırın. Ardından kollarınızı yukarı kaldırın ve bu hareketi 10-12 kez tekrarlayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Doktorlar Kendisine 1 Yıl Ömür Biçtiği İçin Tüm Parasını Harcayan Kanser Hastası Kadının Garip Hikayesi
Asla Pişman Olmamışlar! Estetik Yaptırdığı İçin Şükrettiğini Belirten Birbirinden Ünlü 20 İsim
Yeni Şeyler Öğrenmeyi Sevenleri Buraya Alalım! Dünyaya Bakış Açınızı Değiştirecek Birbirinden İlginç 26 Bilgi

Popüler İçerikler

Ünlü Gazeteci Güneri Cıvaoğlu Yaşamını Yitirdi
Cübbeli Ahmet’ten Al Haberi: “Platonik Aşıklar Şehit Olur”
Ediz Ün İstifa Etti: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün İstifasını İstemişti