Uzun Dönem Erlerin, Bedellilere Tehdidine TSK'dan İnceleme: '25 Gün, 250 Gün Gibi Gelecek'

Yüz binlerce kişi tarafından beklenen bedelli askerliğin uygulamaya konulacağı hükümet tarafından duyurulmuştu. '28 gün askerlik gerekli mi?' tartışmaları da yapılan açıklamaların ardından başlamıştı. 

Bugün basına yansıyan bir haberde ise uzun dönem erlerin, bedelli askerlik yapacaklara yönelik tehdidi yer aldı. Videonun yayılmasının ardından da TSK açıklama yaptı. 

Bir odada bulunan 3 asker, bedelli yapacaklara yönelik '25 günleri 250 gün gibi gelecek' şeklindeki tehditleri kayıt altına aldı.

Videoda tehditlerin yanı sıra bedelli askerlik yapacaklara yönelik ağır hakaretlerde bulunuldu ve küfür edildi.

‘Sabahın 3’ünde koğuşa itfaiye hortumu ile su basacağım’ diyen asker sözlerini “365 gün askerlik yapacağım benimle mi bot bağladı? O 25 gün onlara 250 gün gibi gelecek” diye sürdürdü. Askerin bu sözlerine arkadaşlarından da destek geldi. Görüntülerde bir başka asker ise “onlara her gün 8 saat nöbet tutturacağım” diyor.

TSK açıklama yaptı: 'İnceleme başlatıldı.'

Anadolu Ajansı muhabirinin aldığı bilgiye göre, görüntülerin yayınlanmasının ardından TSK tarafından söz konusu olaya ilişkin idari inceleme başlatıldı.

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
21.07.2018

Gençlere çok yüklenmeyin, muhtemelen kendi aralarında gaza gelmiş eğlenmişler, kendilerinden hiyerarşik olarak yüksek olan insanlardan emir almak dışında yapabilecekleri hiç bir şey olmadığı ve hiyerarşinin en alt kademesinde bulundukları için birilerinden öç alma isteği duyuyorlar, muhtemelen kendilerini bu durumda bırakan sisteme getirecek bir eleştirileri de yok, sorsan hayatlarından memnun, yaptıkları askerlikten gurur duyar haldedirler. Muhtemelen askerlikleri biter bitmez, zorunlu askerlik denen saçma uygulamadan paçayı bir şekilde kurtarmış adamların kapılarını tek tek çalıp iş arayacaklardır. Hoş görün gitsin.

21.07.2018

dostum olayı çok iyi özetlemişsin.

21.07.2018

bu devirde zorunlu askerligin degil, profesyonel ordunun onemli olduguna inaniyorum. keza roma ve osmanli zorunlu askerlikle degil az sayida profesyonel, bu isi meslegi olarak yapan ordu ile yukselip buyuk imparatorluk oldular. gelgelelim bedelli askerligi dogru bulmuyorum, toplumun bir kismi ozgurluklerinden feragat edip, kole hayati yasarken, oteki kismi parayi bastirip bundan muhaf oluyorsa kacinilmaz olarak huzursuzluk yaratacak, ulkeye olan inanci sarsacaktir.

21.07.2018

OSMANLI VE ROMA ORDULARI HAKKINDAKİ DÜŞÜNCEN DOĞRU DEĞİL..OSMANLIDA ZORUNLU ASKERLİK VARDI..SAVAŞ ZAMANI VERGİ ÖDEYEMEYEN İNSAN ASKERE GİDERDİ...ZENGİNİN ÇOCUĞU OSMANLI DEVLETİNDEDE ASKERE GİTMEZDİ...GİDEN HEP FAKİR KÖYLÜ ÇOCUKLARIYDI...ELBETTE PROFESYONEL ORDULARI VARMIYDI? EVET BUGÜN ÖZEL KUVETLER,JÖH ,SAT,SAS GİBİ BİRLİKLERİ VARDI..BUNLAR İSE AYNI BUGÜNKÜ GİBİ ORDUNUN TAMAMINI KAPSAMIYORDU...BEDELLİ ASKERLİK OLAYINA GELİNCE ASLINDA BENDE KARŞIYIM AMA BURADA ASKERLİĞİNİ BEDELLİ OLARAK YAPACAK İNSANLARA KARŞI DEĞİLİM O YASAYI ÇIKARTANLARA KARŞIYIM..

21.07.2018

Tsk inceleme başlatmış, şimdi bunlara 365 gün 3650 gün gibi gelecek.

TÜM YORUMLARI OKU (84)