Uzun Bir Bekleyişin Ardından 4. Sezonu ile Geri Dönen ‘The Crown’ Dizisinin Yeni Bölümleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

En baştan mı izlemeye başlasak acaba?

Netflix'in çok sevilen 'The Crown' dizisinin 3. sezonun ardından 1 yıl geçti. Nihayet 15 Kasım'da 4. sezonu ile izleyicisiyle buluştu.

4. sezon diziseverlerde farklı bir etki oluşturdu. Gündemi baya meşgul eden 4. sezonda bizi neler bekliyor?

'The Crown'un 4. sezonu 1977- 1990 yıllarını kapsıyor. Bu dönemde yaşanan Prens Charles ve Prenses Diana'nın ilişkisi ve İngiltere'nin ilk kadın Başbakanı Margaret Thatcher'ın sahnelerine bol bol tanıklık ediyoruz.

Ve beklenildiği üzere bu sezonda Prens Charles ve Prenses Diana'nın düğününü izliyoruz. Dizinin her detay neredeyse orijinaliyle aynı. Hatta Prenses Diana'nın ünlü gelinliğinin birebir aynısı bulunmuş.

Daha neler neler var dersek. Lord Mountbatten'ın cenazesi, Charles ve Diana'nın Avustralya ve Yeni Zelanda turu, Falkland Savaşı ve Michael Fagan'ın Buckingham Sarayı'ndaki soygunu gibi önemli birçok olaya yer veriliyor.

3. sezondaki gibi Olivia Colman yeniden Kraliçe II. Elizabeth rolünü oynuyor. Ancak onun rolünü 5. ve 6. sezonda Imelda Staunton'ın alacağı söyleniyor.

Bu sezon sonunda Olivia Colman'a veda edeceğiz yani...

Helena Bonham Carter da son sezonlarda yerini Lesley Manville'e bırakmadan önce son kez Prenses Margaret olarak geri dönüyor.

Ve Tobias Menzies, Jonathan Pryce rolünü devralmadan önce bir kez daha Prens Philip'i oynuyor.

Josh O'Connor ve Emerald Fennel, 4. sezonda Prens Charles ve Camilla Parker Bowles'ı son kez canlandırıyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi Prens Charles'ın bu sezonda çok daha büyük bir rolü var. Charles ve Diana'nın ilişkisinin kraliyet ailesinin her üyesini nasıl etkilediğini gördük.

Charles Dance bu sezon Lord Mountbatten olarak geri dönüyor. Lord Mountbatten 1979'da vefat etmişti bu yüzden onun vefatı da tasvir edilecek.

Ben Daniels, Marion Bailey ve Erin Doherty rollerine Antony Armstrong-Jones, Elizabeth Bowes-Lyon ve Prenses Anne olarak devam ediyor.

Oyuncu kadrosuna 4. sezonda Emma Corrin, Prenses Diana olarak katılıyor. Bu Emma'nın ilk büyük rollerinden biri diyebiliriz. Daha önce kendini 'Pennyworth'de izlemiştik.

Emma bu sezonda oldukça dikkat çekiyor. Birçok 'The Crown' hayranının yıllardır görmeyi beklediği ikonik bir figürü canlandırmasını izlemek inanılmaz derecede heyecanlı olacak.

Ve geldik asıl olaya. Gillian Anderson bildiğimiz gibi Margaret Thatcher'ın rolünü üstleniyor. Bu rol için biçilmiş kaftan diyebilir miyiz?

Gillian ve Olivia'yı ekranda birlikte Thatcher ve Kraliçe II. Elizabeth olarak izlemek 2020'nin en iyi yanlarından biri olacak.

4. sezon ortalama 1 saatlik 10 bölüm ile izleyiciyle buluştu. Daha önceki sezonlar gibi bu sezon da gerçek insan hikayeleri ve taca duyulan saygı ve onu elde etmenin önemini bize çok sürükleyici bir şekilde gösteriyor.

+ Zamanla mücadelesinden vazgeçecek ve herkes gibi boyun eğecek.

- Ya eğmezse o zaman ne olacak?

4. sezonu daha iyi anlamanız için buyurun fragmanı👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Kraliyet Hayatına Kendinizi Dahil Edeceğiniz ‘The Crown’ Dizisinin Canlandırdıkları Karakterlerin Klonu Olduğuna Yemin Edeceğiniz 12 Oyuncusu
Varlığından The Crown Dizisiyle Haberdar Olduğumuz Prenses Alice'in Acılar İçinde Geçen Kraliyetten Uzak Hayatı
Soluksuz İzlediğimiz Netflix Dizisi 'The Crown'un Gerçek Hayata Benzerliğiyle Dikkat Çeken 23 Sahnesi

Popüler İçerikler

Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Cübbeli Ahmet Hoca: “Cumhur İttifakı’na Oy Vermek Vaciptir, Vermeyen Günahkar Olur, Azap Çeker”