Türkiye’de üzüm bağları en çok Ege’de Denizli, Manisa ve İzmir, Trakya’da Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale, Orta Anadolu’da Nevşehir, Güneydoğu’da Diyarbakır, Doğu Anadolu’da Elazığ'da bulunuyor. Türkiye bağcılık için en elverişli iklim kuşağında yer alıyor. Bunu Anadolu’daki bağcılık kültürünün MÖ 3500’lere dayanmasından da anlayabiliyoruz.
Türkiye’de üretilen yaş üzümün sadece %2’si şarap üretiminde değerlendiriliyor. Mesela bu rakam Fransa’da yüzde 97, İspanya’da yüzde 90, İtalya’da yüzde 92. Sebebi gayet basit aslında örneğin Fransa’da şarap tüketimi kişi başına yılda 50-60 litreyken Türkiye’de yalnızca 0.78 litre.
Bu içeriğimizde sizlere üzüm ve şarap ilişkisinden bahsetmeyeceğiz elbette. Biz daha çok burada işin estetiği üzerinde durmak istiyoruz. Dünyanın birbirinden çok farklı bölgelerinde yüzlerce çeşit üzümün nerelerde yetiştirildiğine bakmak istiyoruz. Çünkü üzüm ne kadar güzelse bağları da bir o kadar mest edici.
İşte Fransa'dan Avustralya'ya, Almanya'dan Güney Afrika'ya kadar onlarca ülkeden göz alıcı üzüm bağları.
Cennet gibi yerler.Ah insanın imkanı olsa da böyle bir yerde yaşasa.Şehir gürültüsü yok,kalabalık yorucu insanlar yok,dert yok tasa yok.
listedeki bazi yerlere gittim ve her yer o fotografdaki gibi güzel degil(mesela wiesbaden) ama saraplari harika :D