Sık ve şiddetli yağmurlar iklim değişikliği tartışmalarını da beraberinde getirdi.
“Sadece bir yağışla, tek başına iklim değişikliği vardır ya da yoktur diyebilmemiz zor' diyen Greenpeace Akdeniz Kampanyalar Sorumlusu Özgür Gürbüz, yıllar içindeki eğilimlere bakılmasını gerektiğini söyledi.
Dünyanın en sıcak 10 yılına bakıldığında 8 tanesinin 2007-2017 yılları arasında yaşandığın belirten Gürbüz'e göre, şimdi odaklanılması gereken nokta bu değişikliklere bağlı olarak ortaya çıkan dünkü (önceki gün) gibi yağışlar ya da kuraklıklara karşı ne kadar hazırlıklı olunduğu.
Gürbüz buradan hareketle önümüzde iki önemli süreç olduğunu belirtti:
'Bu kabul ediş noktasından sonra iki önemli süreç var. Birincisi, artık iklim değişikliğine kesin olarak dur denilmesi gerekliliği. İklim değişikliğini durdurmak için petrol kömürü, doğalgaz gibi fosil yakıtlardan yenilebilir enerjiye geçmemiz gerekiyor. İkincisi, başlatılması gereken uyum süreci. Gördüğümüz gibi özellikle kentlerimizin altyapıları bu durumlara uygun değil. Bu tip acil durumlar için tarımdan sağlığa, enerjinin olduğu her yerde üretim tarzlarını değiştirmemiz gerekecek. Artık planlamalar buna göre yapılmalı'
O beton ve tuglalar bir gün götünüzü tırmalar..
dikin daha beton yığınlarını dikin zaman gelicek size dikicekler o betonları...
Buna isteyen Allahın uyarısı desin isteyen doğanın intikamı desin ama bir şeylerin normal gitmediği aşikar...