Uzmanlar Spor Sütyeni Giymenin Memede Yumrulara Sebep Olacağı Konusunda Uyardı!

Bu içeriğimiz tüm kadınların ortak derdi hakkında: sütyenler. Çoğu sütyen rahatsız edici olduğu için birçok kadın günlük hayatlarında spor sütyenleri giymeyi tercih ediyor. Ama henüz bilmiyor olsanız bile yanlış sütyen kullanıyor olabilirsiniz. Detaylara buyurun 👇

Kelly isimli bir TikTok kullanıcısı, yakın zamanda yaşadığı sağlık sorununu paylaştı.

Videoda Kelly, göğsünde bir yumru keşfettikten sonra ultrason çektirmek zorunda kaldığını anlatıyor. Daha sonra Kelly, doktorunun, spor sütyeni giydiği için göğüslerinde lenf düğümü sıvısının sıkıştığını açıkladığını söylüyor.

Buzzfeed ekibi, Denver'da yaşayan 33 yaşındaki bir yaşam koçu olan Kelly ile konuşmuş.

Kelly, Buzzfeed'e, göğsündeki yumruğun bir kadın doğum uzmanıyla yıllık muayenesi sırasında keşfedildiğini söyledi. Geriye dönüp baktığında Kelly, yumrunun keşfedildiği sol göğsündeki rahatsızlık dahil, daha önce gözden kaçırdığı bazı potansiyel işaretler olduğunu açıkladı. 'En çok sırt üstü yattığımda rahatsız olurdum ve memem koltuk altına yakın bir konuma geldi' diye ekledi.

Kelly, videosunda her zaman spor sütyeni taktığını söylediğinde bunun abartı olmadığını da açıkladı.

Ancak sporcu sütyeni kullanımını sınırladıktan ve doktorunun önerdiği egzersizleri düzenli olarak yaptıktan sonra rahatsızlığının azaldığını da sözlerine ekledi.

Kelly'nin durumunun nadir olmadığını söyleyen kurul onaylı bir kadın doğum uzmanı olan Dr. Erica Montes ise şöyle diyor:

'Vücudunuzun lenf sıvısının memeden akmasına izin veren lenfatik sistemde lenf damarları vardır. Spor sütyenleri göğüslerinizi sıkıştıracağı için Kelly'nin durumunda olduğu gibi, o sıvının tıkanmasına yol açabilir. Çok sıkı bir spor sütyeni veya göğüslerini sıkıştıran üstler giyiyorsanız, lenfatik sıvının birikmesi nedeniyle şişme olasılığı her zaman vardır.'

"Lenfatik sistem nedir?" diye soranlara da hemen açıklayalım.

Lenfatik sistem, bağışıklık sisteminin bir parçasıdır ve amacı amacı vücut dokularımızdaki sıvı seviyelerini korumaktır. Ayrıca sindirim sisteminden yağları emer ve bakteri ve virüsler gibi vücudunuza giren yabancı maddeleri izleyen ve yok eden bağışıklık hücreleri üretir.

Dr. Montes ayrıca bu sorunun sporcu sütyeni kullananlara özgü olmadığını da açıkladı.

Sorun memeye basıdan kaynaklandığı için bu tıkanıklıklar, annelerin emzirirken memeye gereksiz baskı uygulamasıyla da meydana gelebilir. Tedavi edilmediğinde, Dr. Montes birikimin şişlik ve enfeksiyona yol açabileceğini söyledi. 

'Göğüslerini sıkan sütyenler, muhtemelen nefes almada zorluğa, mide yanmasına, cilt enfeksiyonlarına veya kızarıklıklara ve duruşta sorunlara da yol açabilir.'

Dr. Montes, bir kişinin adet döngüsü sırasında meme dokusunda hormonal değişiklikler yaşaması gibi, memedeki bazı yumruların geçici olabileceğini açıkladı.

'Meme dokusunda çıkan her yumru kötü değildir. Ama kendinizi muayene etmeniz çok önemli. Eğer yumru büyürse, ağrırsa, ciltte herhangi bir değişiklik veya meme ucunda akıntı olursa mutlaka doktora gitmelisiniz. Eğer kötü huylu bir kitleyse de erken teşhis ve tedavi hayat kurtarır.'

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Araştırmalara Göre Kola İçmek Testesteron Seviyesini Artırıyor ve Daha Büyük Testislere Neden Oluyor!
Kafasına Yediği Yumruk Yüzünden Kafatasının Yarısı Alınan Adamın Açıklamaları: "Korku İçinde Yaşıyorum..."
Yediği Körili Tavuğun İçindeki Mide Mikrobu Yüzünden Felç Kalan Adamın Şoke Eden Hikayesi

Popüler İçerikler

Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik'in Ölüm Haberinin Ardından Gülse Birsel'den Paylaşım Geldi!
Furkan Bölükbaşı'nın Hamas Lideri ve Atatürk'ü Karşılaştırdığı Paylaşıma Alperen Duymaz'dan Sert Tepki
Yeşim Salkım, Vural Çelik'in Ölümünün Ardından İğneyi Televizyon Sektörüne Batırdı!