Araştırmacılar, her gün 4 bin adım atmanın, bir kişinin erken ölüm riskini azaltmak için yeterli olabileceğini söyledi. Detaylar içeriğimizde. 👇
Araştırmacılar, her gün 4 bin adım atmanın, bir kişinin erken ölüm riskini azaltmak için yeterli olabileceğini söyledi. Detaylar içeriğimizde. 👇
Bu sayı, kardiyovasküler hastalıklardan ölüm riskini azaltmaya başlamak için günlük sadece 2 bin 337 adıma düşmektedir.
Ayrıca bilim insanları, yürümenin faydaları için henüz bir üst sınır belirlemediklerini; günde 20 bin adımda bile sağlık faydalarının artmaya devam ettiğini belirtmiştir.
Banach, dahil edilen çalışmalardaki tüm katılımcıların başlangıçta genel olarak sağlıklı kabul edildiğini veya yüksek tansiyon gibi bazı olası kardiyovasküler hastalık risk faktörlerine sahip olduğunu söyledi.
Dahil edilen çalışmalar, adım sayılarının hem kardiyovasküler mortalite riski hem de tüm nedenlere bağlı mortalite riski ile nasıl ilişkili olduğunu görmek için ortalama yedi yıl sonra katılımcıları takip etti.
Esasen, ne kadar çok adım atılırsa, herhangi bir nedenden veya kalp sorunlarından erken ölüm riski o kadar düşüktür.
Evin içinde atılan adımlar sayılıyor mu efenim? sadece tempolu yürüyüş mü geçerli? okullar açıkken 15 bin adıma kadar çıkıyorum ama çok da uzun yaşamak istemem
ekibi toplamak lazım, terapist kesmiyo
genlerinizde varsa isterse günde 160bin adım atın yine de o damar tıkanır. sonrası biraz şans işi.