Uzmanlar Açıkladı: Omicron Belirtileri Değişti mi? Omicron Nasıl Anlaşılır? Omicron Belirtileri Nelerdir?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şener, yeni varyant Omicron'un belirtilerinin değişiklik göstermeye başladığını belirtti. Koronavirüsün en hızlı bulaş özelliği gösterdiği bilinen varyantı Omicron'un son dönemde, ciltte kızarıklık, döküntü ve kaşıntı gibi farklı belirtiler ile kendini gösterdiği açıklandı. Peki Omicron'un yeni belirtileri nelerdir? Omicron nasıl anlaşılır? İşte detaylar...

Koronavirüs farklı varyantlar ile yayılmaya devam ediyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan virüsün son olarak en fazla bulaş gösteren versiyonunun Omicron olduğu açıklandı. DSÖ tarafından son derece dikkat edilmesi gerektiği söylenilen Omicron varyantı ile ilgili, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şener açıklamalarda bulundu. Peki yeni Omicron belirtileri neler? Omicron nasıl anlaşılır? İşte detaylar...

Yeni Omicron Belirtileri Ortaya Çıktı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Covid-19 salgınında tespit edilen her yeni varyantla birlikte farklı klinik tablolarla karşı karşıya olduklarını ifade etti.

Son zamanlarda takipleri yapılan bazı hastaların solunum sıkıntısı, öksürük, balgam, ateş ve eklem ağrısı olmadan sadece cilt döküntüsü, kızarıklık ve kaşıntı belirtileriyle karşılaştıklarını açıklayan Şener, özellikle hastalığı atlatmış grupta gözlenen bu belirtilerin çocukların yanı sıra yetişkinlerde görülme sıklığının arttığını belirtti.

Belirtiler İyileştikten Sonra Devam Edebiliyor

Hastalığı atlatmış kişilerin kanında bulunan antikorun kişinin yeniden virüsle karşılaşması halinde ciltte alerjik reaksiyon gösterebildiği konusuna dikkat çeken Prof. Dr. Şener, 'Bu oluşan reaksiyonla birlikte kişiler, aktif Covid-19 enfeksiyonu geçirseler bile öksürük, balgam, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, ateş, kas, eklem ağrısı gibi yaygın semptomlar olmadan ciltte döküntülerle kliniklere ve acil servislere başvurabiliyorlar' ifadelerini kullandı.

Soluk Borusu ve Göz Kapaklarından Anlaşılıyor

Benzeri cilt şikayetleriyle hastaneye başvuran hastaların PCR testine yönlendirildiğini ve dermatolog yardımıyla tedavi şablonu çizildiğini dile getiren Şener, bu lezyonların görüldüğü kişilerin hastalığı daha hafif atlatmasına rağmen kızarıklıkların yayılma olasılığının dikkatli takip edilmesi gerektiğini ifade etti. 

Prof. Dr. Alper Şener, özellikle soluk borusu ve göz kapaklarında ödem ve kızarıklığın yaygınlaşmış klinik tabloya sebep olabileceğine parmak basarak, 'Bu tür lezyonları olanların mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekiyor' ifadelerini kullandı.

Koronavirüs Pek Çok Organa Zarar Veriyor

Koronavirüsün birçok organa zarar veren bir virüs olduğunu, kana karıştıktan sonra bütün damarsal yapılara tutunduğunu aktaran Şener, 'Nasıl virüs, akciğere yerleştiği zaman çektiğimiz filmde beyazlıklar görüyorsak ciltteki lezyonları da kızarıklık şeklinde görüyoruz. Bazı çocuklarda ödem, parmaklarda şişlik, su çiçeğini andıran döküntüler de görülmeye başlandı. Erişkinlerde ise bu kızamığı andıran durumda karşımıza çıkıyor' şeklinde açıklamalarına son verdi.

21 Şubat Korona Tablosu Açıklandı! Türkiye'de Bugün Koronavirüs Vefat ve Vaka Sayısı Kaç Oldu?

Popüler İçerikler

İzmir'de 5 Küçük Kardeşin Öldüğü Yangın Faciası: Bakanlık, Aileyi 18 Kez Ziyaret Etmiş!
Ödüllere Doyamayan Hande Erçel'in Harper’s Bazaar Gecesinde 'Yılın Dijital Yıldızı' Ödülü Alması Topa Tutuldu!
Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti