Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Bursa'da meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.1 büyüklüğündeki depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Depreme karşı önlem almanın tek yolunun yapı stoğunu geliştirmek olduğunu söyleyen Bektaş, 'Jeologların konuşmasıyla deprem zararı azalmaz' ifadelerini kullandı.
Üzücü ama gerçek İstanbul ecelini bekliyor. Binaların demirlerin yapıp aşamasından tut deforme olmuş ve hatta deforme inşaat malzemeleri kullanılmış, milyonlarca insanın yaşadığı şehir ağır bir çürümüşlüğün üzerinde yaşıyor. Türkiye toprağının genç ve haraketli toprak olduğunu bilmesine rağmen, kötü inşaat ticaretine maalesef maruz bırakıldı.
Ülkenin ekonomik durumu ortada. Karnını doyuramayan insanlar bugün barınabildiği için mutlu oluyor. Barındığı konutun depreme dayanıklılığı birincil önceliği değil. İstanbul sürekli konuşuluyor ama ne zaman nerede olacağı belli değil. Ülkenin tamamında bir çalışma gerekli
jeolog çıkar der ki bu bölgede yer kabuğunun hareketleri yıkıcı oranda olabilir! devlet ise paralel bir çalışma ile bunu dikkate alır ve şehircilik ve planlamacılık buna göre dizayn edilir. tabi normal bir devletten bahsediyoruz. günlük mafrafı 16 milyon tl olan saray sahibi bir devletten bahsediyoruz. sebebinin ne olduğunu hiç bilmediğimiz 600 tane vekili olan ve her birinin öldükten sonra bile maaşını ödeyen bir devletten bahsediyoruz. din tüccarlığı için ayrılan kaynağın eğitim için harcanan kaynaktan çok olduğu bir devletten bahsediyoruz. kendi halkı kanser için ilaç bulamayıp ölüp giderken taaa ebesinin avından elin kanserli arabını özel uçaklarla ülkeye getiren bir devletten baksediyoruz. deprem mi KADER. ne yapalım önüne geçilmiyor işte.