Üzgünüz Tercümanlar, Google Ekmeğinize Göz Dikti: 40 Dilden Anında Çeviri Yapan Mucize Kulaklık Pixel Buds!

Google’ın dün yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını tanıtması yeterince heyecanlı bir olayken, gecenin sürprizi çok daha ufak bir ayrıntıdan geldi.

Apple'ın iPhone X'i Varsa Google'ın Pixel 2'si Var! Google Yeni Modellerini Görücüye Çıkardı

Pixel Buds!

Apple’ın kablosuz kulaklığı AirPods’a rakip olarak sunulan Pixel Buds, dünün yıldız çocuğuydu.

Bir kablosuz kulaklığı bu denli heyecan verici yapan şey ne olabilir? Mesela, tüm ergonomisi ve özelliklerinin yanında, 40 dilden simültane tercüme yapabiliyor desek?

Evet, 159 dolardan satışa çıkacak Pixel Buds 40’dan fazla dil arasında simültane tercüme yapabiliyor. Ciddili.

Kulaklıklar, sahnede sergilenen canlı demoda İsveççe ve İngilizce arasında elçi oldu. Farklı diller konuşan iki tarafın akıcı bir diyalog kurmasını sağladı.

Salondakilerin aklını alan bu özellik, gelecekteki iyileştirmelerle birlikte simültane tercüman mesleğinin tarihe karışmasına sebep olabilir mi?

Cevaplamak zor ama tartışmalar çoktan başladı.

Pixel Buds’ın bu özelliğini kullanabilmek için Pixel 2’ya sahip olmanız gerektiğini hatırlatalım.

Buds, dokunmatik paneliyle diğer Android telefonlarda da çalışırken, iPhone’larda yalnızca bir çift Sony Walkmen kulaklığına dönüşüyor 😔

Aletin tek olayı tercüme yapabilmesi değil tabii ki.

Bu onun sahip olduğu özelliklerden yalnızca biri. Bir defa Pixel 2’yla eşleşince kulağınızdaki kişisel asistanı uyandırmış oluyorsunuz. O andan itibaren istediğiniz komutu anlayıp yerine getirebiliyor. Şu şarkıyı aç, mail’lerimi oku, bildirimleri sesli oku...

Yani 159 dolara Tony Stark keyfi.

Bu arada kulaklıklar toplamda 24 saatlik pil ömrü basabilen şarjı kılıflarla geliyor. Dolu hali ise 5 saat gidiyor.

Pixel 2’nin tek başına iPhone X’e kafa tutabileceği şüpheli ama Pixel Buds kozu işleri oldukça değiştirebilir. Bekleyelim ve görelim. 

Popüler İçerikler

Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
05.10.2017

şu iphone kullananlar sanki şirketin %50 lik kar ortağıymış gibi telefonlarını övmüyorlar mı, uyuzluk dışkımsı hareketler

05.10.2017

Alabilecekleri en pahalı şey olduğu için o kadar çok övüyorlar. Altında ki 500.000 liralık makineyi yere göğe sığdıramayan, ona tanrı muamelesi yapan adamın tuşlu Samsung kullandığını görünce farkettim bunu.

06.10.2017

bu alanda kurulmus universite bolumleri, yuksekogretim alanlari var, insanlar tercume yapabilmek icin senelerce okuyor calisiyor, yurtdisina egitime gidiyor sonra bir anda bir yazilim cikip issiz birakiyor, vasifsiz eleman haline getiriyor. makina insan gibi ceviremez demeyin, makina yerinde durmuyor hizla gelisiyor ama insan hep ayni yerde. bu yakin gelecekde olacaklarin sadece tek bir ornegi. gelisen yapay zeka otomasyon senelerin uzmanlik gerektiren mesleklerini bir anda gecersiz kilacak.buyuk kitleler issiz kalacak. bunun sonucunda cikacak buyuk sosyal huzursuzluklar catismalar kacinilmaz.

06.10.2017

su an batida universal basic income tartirisliyor. calismasada herkeze odenecek sabit gelir. yapay zeka ve otomasyonun getirecegi zenginlikle bati ekonomik ve sosyal problemlere oyle yada boyle cozum uretir. esas soru bizim ne yapacagimiz. ne teknoloji ureten bir ulkeyiz nede zengin dogal kaynaklarimiz var. ekonomimiz ucuz insan gucune dayaniyor. bakanimizin deyisiyle montaj ve ara mamul ulkesiyiz. ucuz insan gucune ihtiyac duyulmayan bir gelecekde bu ekonomi ne ile donecek. su an tartismamis gereken en onemli konular buyken bunlar dillendirildiginde insanlar uzay fiziginden bahsediliyormus gibi bakiyor. korkum sonumuzun venezuella gibi olmasi

07.10.2017

bir bakmışsın türkçe dil desteği olmuyormuş ne gülerim ama... yaparlar bunuda yaparlar :D :D

TÜM YORUMLARI OKU (49)