Üzgünüz Beyler, Kim Ne Derse Desin Kadınlar Kaslı Erkekleri Daha Çekici Buluyor!

“Kaslı erkeklerden tiksiniyorum ya, senin vücudun ideal bence sevgilim” diyen bir sevgiliniz mi var? 

Neresinden başlasak bilemiyoruz ama, sevgiliniz büyük ihtimalle size yalan söylüyor. 

İçimize öyle doğduğundan değil tabii. Griffith University'de yürütülen araştırmanın yalancısıyız.

Araştırmada farklı arka planlara sahip bir grup kadına yüzü görünmeyen erkek vücutlarının fotoğrafları gösterildi ve bu fotoğraflardaki vücutları fiziksel çekicilik ve güç açısından 1’den 5’e puanlamaları istendi.

Hatta benzeri fotoğrafları size de gösterelim. İşte iki örnek. Biri bu:

Diğeri de bu:

Ne düşünüyorsunuz?

Araştırmaya göre ikinci, yani az kaslı erkek vücudunun olduğu fotoğrafı daha çekici olarak değerlendirdiyseniz, çok küçük bir azınlık içerisindesiniz. 

Hatta şöyle açıklayalım. Araştırmaya katılan 160 kadından biri bile, evet yanlış duymadınız, biri bile az kaslı vücutları daha çekici bulmadı.

Fiziksel çekiciliğin en önemli belirleyicisinin fiziksel güç olduğu da bir şekilde ortaya konmuş oldu.

Zira güçlü olarak değerlendirilen erkeklerin %70’i aynı zamanda çekici olarak değerlendirilmiş.

Neyse. Gelin biraz rahatlayalım...

Öncelikle bu sadece dış görünüşün algılanışıyla ilgili bir araştırma. Yani bir kadının sırf böyle görünüyorsunuz diye sizi daha çok seveceğinin, ya da böyle görünmüyorsunuz diye sevmeyeceğinin bir garantisi yok.

Ayrıca bu araştırma göreceli küçük bir çalışma.

Yalnızca 160 kadının fikrine başvurulmuş olması kapsamı daraltıyor ve genelgeçerliği azaltıyor haliyle.

Klişe kapanışımızı da yapalım.

Önce sağlık.

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
26.12.2017

Kadın 200 kilo olunca güzellik algısını yıkan büyük beden hanımefendi, erkek 200 kilo olunca şişko obez koca götlü oluyor. Cringedio’nun başındaki kişi bence gizemli bir feminazi.

26.12.2017

ulan böyle iğrenç içeriklerinizi sikiyim. kadınlar için şişko modeller yaşlı modeller cüce modeller gösteriyorsunuz ve hepsine de ben böyle güzelim başlığı atıyorsunuz. ah ah, objektivite fukarası sizi. o kadar o içerikleri beğendiğime yazık, eğer bunu beğenen kalp atan kadınlar varsa ki var hepinize yazıklar olsun. ileride çoğunuz hamilelikten sonra kilo veremeyeceksiniz ve bir kısmınızın kocası sizin bu form değişikliğinizden dolayı sizi aldatacak. kazınsın aklınıza hiç belli olmaz, hafıza bazen alakasız şeyleri tutuyor yıllarca, gelsin bu aklınıza da ders görün hayatta. içeriği beğenen erkeklere diyecek birşeyim yok, bir gay olarak baklavalı erkek yerine baklava yerim ev yapımı daha iyi. ha kadınların beğenmesi de umrumda değil, beğenen beğeniyor beni, ama bu tek taraflı objeleştirmeye dayanamıyorum. büyük haksızlık. lütfen hepimiz insanız ve artık birbirimize bu şekilde davranalım, ilkelliğimiz biraz azalsın, işimize gelince dediğimiz şeyleri unutan varlıklarız çoğumuz.

26.12.2017

gay olduğum için ne olabilir alper? kıskançlık girdi araya sanki

27.12.2017

Fotoğraf üzerinden değerlendirirseniz herhalde onu seçerler. Masaya oturtup ikisiyle de sohbet et deseler iş değişir. İstediği kadar kaslı veya zayıf veya şişman olsun; espritüel, kültürlü, kibar olan her daim 3-0 önde.

02.06.2020

Sorun burada işte kaslı veya yakışıklı olmayan bir insan hoşlandığı kızla masaya oturacak cesareti bulamıyor normal konuşamıyorda o yüzden size yavşayan insanları tanıyorsunuz şimdi kendini kandırmak varya sizin yaptığınızda o ilk görüşte tipinden etkilenmediyseniz sizde yakın durmuyorsunuz kesin bir gerçek bu haksız bulmuyorum bu konuda fazla sizi ama dediğinizle örtüşün lütfen. Kaslı havalı gördüğünüz bir insandan zevk alıyorsunuz doğal olarak. Sohbet ederkende ne dese yapsa kabul görüyorsunuz. Türk kızlarının çok azı gidip erkekle konuşur diğerleri her adımı erkekten bekler işte içine kapanık insanda bunu yapamaz bir zamanlar öyle olan birisi olarak söylüyorum bunu kaprislerinizden kurtulun kendinizi bulunmaz hint kumaşı sanmayın sandırtmayın o kültürlü kibar iyi zayıf yada şişman insanlara. Nadiren aynı masaya oturupta senin dediğin gibi olan oluyor sadece.

TÜM YORUMLARI OKU (61)