Üzerinde Aylarca Çalıştılar: Koronavirüsün En Net Görüntüsü Elde Edildi

Avusturya'da Nanografik adlı şirket ve Viyana Teknik Üniversitesi'nde aylarca süren çalışmalar sonucunda koronavirüsünün en net görüntüsü ortaya çıktı.

Yaklaşık 1.5 yıldır dünyanın başına bela olan koronavirüsünün ilk kez fotoğrafı çekildi. Daha önceki versiyonları, hep gözlemlerin ışığı altında bilgisayarda oluşturulmuştu.

Bu kez, çok farklı teknik kullanılarak, virüsün fotoğrafı çekildi ve aylarca süren çalışmayla da renklendirildi 👇

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, yeni tür koronavirüsünü (Sars Cov-2) görüntülemek için Avusturya'da Nanografik isimli bir kuruluş çalışma yaptı ve Cryo-EM Tomografi ve 3D sistemi kullanıldı.

Ardından Viyana Teknik Üniversitesi'nde aylarca süren çalışma sonucunda, virüsün bir bölümü kirli mavi, bir bölümü pembe çıkıntılı yüzeyleriyle tüm gerçek şekli ortaya çıkarıldı. Yeni teknoloji ile fotoğraflanan, tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarılan virüs artık biyolojik mikroskoplarla daha detaylı olarak incelenebilecek.

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Kıvanç Tatlıtuğ Yok Biz Şok: Dünyanın En Yakışıklı 100 Erkeği Listesinde Türkiye'den 5 Ünlü Oyuncu Var!
YORUMLAR
19.01.2021

minicik şey tüm dünyayı kırdı geçirdi aq

19.01.2021

1 yaşındaki birine göre oldukça olgun gösteriyor.

Pasif Kullanıcı
19.01.2021

Rengi pembe ve mavi mi şimdi bu şerefsizin

19.01.2021

hayir. goruntunun daha iyi anlasilmasi icin foto sonradan renklendirilmis. corona virusun dunyasinda renkden bahsedemeyiz keza boyutu isigin dalga boyundan daha ufak. corona virusun boyutu 100nano metre civari, gorunur isik ise 400nm mor ile 700nm kirmizi arasinda. isigin dalga boyundan daha ufak oldugu icin hic bir rengi yansitmasi mumkun degil. bu fotolar isikla degil elektron mikroskobu ile cekiliyor.

TÜM YORUMLARI OKU (11)