Uzaylılarla Neden Hala Karşılaşmadık? Rus Fizikçinin Açıklaması Hem İkna Edici, Hem de Ürkütücü!

Daha önce Fermi Paradoksu’yla açıklanmaya çalışılmış bu açmaza bu defa bir başka açılım getirildi.

Rus fizikçi Aleksandr Berezin’in "İlk giren, en son çıkar" teorisine göre, bir medeniyet ne zaman ki kendi sınırlarını aşıp yıldızlararası uzayda ilerlemeye başlarsa, kaçınılmaz olarak önüne çıkan tüm medeniyetleri yok eder!

Böyle söyleyince Kurtuluş Günü filmindeki gibi kötücül bir uzaylı ırkı tahayyül etmenize gerek yok.

Berezin’in metaforuna göre bu durumun bir inşaat sahasının karınca yuvasını yok etmesinden bir farkı yok.

İnşaati yapanlar karıncalardan nefret ettiği için böyle yapmıyor. Yalnızca bunun derdine düşmelerini sağlayacak herhangi bir sebep bulunmuyor.

Peki biz bu durumda karınca yuvası mıyız, yoksa onu yok edecek olan uygarlık mı?

Berezin’e göre ikinci ihtimal ağır basıyor.

Yaşamın devamlılığının en güçlü itkisinin büyüme olduğunu söyleyen Berezin, büyümenin bir uygarlığın sınırlarını aşmasında kilit bir role sahip olduğunu ve bir defa sınırlarını aşan bir uygarlığın önüne çıkan diğer tüm güçsüz uygarlıkları yok edeceğini ifade etmiş.

İnsanoğlu olarak henüz uzaylılarla karşılaşmadık fakat Amerikanın keşfi ve kolonyalizm süreçleri bu duruma o kadar da yabancı olmadığımızı ispat eder nitelikte.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce karınca mı olacağız, yoksa onu ezip geçen dev ayak mı?

Popüler İçerikler

Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
YORUMLAR
04.06.2018

Allhım eliyınlar beni bu dünyadan kurtarsın amin

04.06.2018

evren insan algisinin otesinde o kadar buyuk ki, en yakin yildizlar arasindaki mesafeler bile o kadar asilmaz ki, yasam ve gelismis medeniyetler evrenin her kosesinde sonsuz sayida var olabilirler, genede bu yasam adalarinin hic biri hic bir zaman birbrileri ile temasa gecemiyebilir, birbirlerinin varligindan haberdar olmadan varolur ve yokolurlar.

04.06.2018

isik hiziyla bile asilamiyacak buyuk uzakliklar sozkonusuyken fizik kanunlari isik hizinin yakinina bile gelemizsin diyor. isik hizi limitinden bahsetmiyorum. unruh etkisinden bahsediyorum. unruh etkisi her ivmelendiginizde bulundugunuz quantum alaninda hawking radyasyonu benzeri parcacik ve radyasyon yarattiginizi, isinmaya neden oldugunuzu soyluyor. yasadigimiz hizlarda bu etkiyi hissetmiyoruz ama isik hizinin ufak bir paydasina bile ulasmaya calistigimizda unruh etkisi radyasyon banyosu icinde pisip kavrulacagimizi soyluyor. bu kati fizik kanunlarinin cevresinden dolasacak warp drive, worm hole gibi tekniklerinde mumkun olduguna inanmiyorum. keza mumkun olsa 14milyar yillik evrende bir kac medeniyet bunu basarip bir kac yuzmilyon yil icinde tum yildizlara yayilip varligini en azindan uzakdan gosterirdi. su an icin evrenin hangi kosesine bakarsak bakalik mutlak sessizlik hakim.

Pasif Kullanıcı
07.06.2018

Milyarlarca gezegen, milyonlarca galaksi var ve insanların keşf ettikleri bu kadar az iken dünya dışı yaşam yok demek, sadece okyanustan bir bardak su alıp bu okyanusta balina yok demekle aynı şey.

08.06.2018

Carl Sagan abimizin güzel bir sözü yunus balıkları yerine balinaydı yanlış hatırlamıyorsam :D

TÜM YORUMLARI OKU (89)