Uzayla Alakalı Cevabı Olmayan 5 Soru

Görünmez Olsa da Görülür Maddeler Üzerindeki Etkilerinden Dolayı Var Olduğu Düşünülen Ve Gözlemlenebilir Evrenin Yarısından Fazlasını Kapladığı Sanılan ' Karanlık Madde ' Hakkında Fazla Bir Bilgi Yoktur.

Çoğu Bilim Adamına Göre Evren, Aşırı Yoğun Bir Noktada Gerçekleşen Büyük Bir Patlama Sonucu Oluşmuştur. Her Şeyin Başlangıcı Olduğuna İnanılan Bu Büyük Patlamadan Önce Neler Olduğu Büyük Bir Merak Konusu.

Büyük Patlamadan Sonra Aynı Miktarda 'Madde' ve 'Karşıt Madde' Oluşmuş Olması Gerekirken 'Madde' Miktarı Çok Daha Fazladır. 1 mg'ının Üretimi 100 Milyar Dolardan Masraflı Olan 'Karşıt Madde' Tüm Gizemini Korumakta.

Radyo Teleskoplar 1977 Yılından Beri Uzayda Dünya Dışı Bir Hayat Aramaktalar. Sadece Samanyolu'nda Bile Milyonlarca Gezegenin Yaşama Elverişli Olabileceği Tahmin Edilmektedir. Fakat Henüz Herhangi Bir Uzaylı Yaşantısına Rastlanılamadı.

Evren Matematiksel Olarak Kusursuzca Anlaşılabilir Bir Yapıdadır. İnsanoğlu Tarih Boyunca Çevresindeki Olayları Matematikle Anlamış Ve Pratik Kullanımda Matematikten Yararlanmıştır. Çoğu Matematikçi, Matematiğin Evrenin Bir Özelliği Olduğunu Düşünür. Ve Yeni Matematik Konseptlerinin Doğada Keşfedilmeyi Bekleyen Yeni Hayvan Türleri Gibi Olduğunu Belirtir. Buna Karşın Matematiğin İnsan İcadı Olduğunu Savunan İnsanlar da Vardır. Ünlü Bilim Adamı Galileo ise 'Matematik, Tanrı'nın Evreni Yazdığı Dildir.' Demiştir.

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
05.05.2014

takıntım var :D

04.05.2014

Neden her kelimenin baş harfi büyükkkkkkkkkk :@

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ