Uzaktan Mesai ve Tam Kapanma Olacak mı? Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan Tedbir Açıklaması

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, ramazan ayı içerisinde ek tedbirlerin alınabileceğini söyleyerek ''Kamuda, özel sektörde uzaktan çalışma, bazı kapatma kararları düşünülebilir' dedi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi'ne konuşmacı olarak katıldı.

Pandemi döneminde yerli üretimin ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığına işaret eden Doç. Dr. Kayıpmaz, 'Nasıl anladık, hayvancılıkta, tarımda, savunma sanayiinde ve bizim sağlık bilimlerinde yerli üretim olmazsa olmazımız. Biz bugün aşılarda neden zorluk yaşıyoruz. Gerçi şu anda 18 milyona ulaştı yaptığımız aşı sayısı, onu da niye yaşıyoruz dışa bağımlıyız. Şu anda bizim üniversitelerimizde, bizim insanlarımız tarafından geliştirilen aşıların ön plana çıkmasıyla, üretilir hale gelmesiyle biz bu pandemi, Covid-19 belasından veya bundan sonra karşılaşacağımız diğer solunum yolu hastalıklarından kendi yerli aşılarımızla ancak kurtulabileceğiz. Bu yerli aşılarımızı düşük maliyetli ülkemizde üretebilirsek belki de yurt dışındaki birçok ülkeye de derman olacak şekilde en uygun şekilde sağlayabileceğiz' dedi.

Kayıpmaz ek tedbirlerin alınabileceğini açıkladı.

Bilim Kurulu'nun mümkün olan en fazla dozda aşının gelmesi için çabalarının devam ettiğine işaret eden Doç. Dr. Kayıpmaz, 'Üretici ülkelerden kaynaklanan sorunlardan dolayı istediğimiz doz şu ana kadar gelmiş değil. Bundan sonrasında inşallah kalan dozlar gelirse biz çok daha fazla aşılamayı yaparken bir yandan da alınacak olan tedbirlerle Ramazan Bayramı'nda şu anda olduğumuzdan çok daha iyi bir konumda olabileceğimize inanıyorum. Ramazan ayı içerisinde de belirli ek tedbirlerin gündeme gelebileceği görülüyor. Kamuda, özel sektörde uzaktan çalışma, bazı kapatma kararları düşünülebilir. Pandemi el birliğiyle mücadele etmemiz gereken bir süreç. Evet devletimiz bazı kararlar alıyor. Biz de vatandaş olarak bu kararlara uymak durumundayız. Yumruk şeklinde selamlama şekli gelişti, burada da fiziki temas vardır ve bulaşma riski vardır. Nasıl el ele tokalaşmıyorsak yumruk şeklinde selam da verilmemeli. Bilim Kurulu toplantısında ramazan ayı içerisinde vaka sayılarını düşürmeye, insan hareketliliğini azaltmaya yönelik tedbirler gündeme gelecek. Burada tartışıldıktan sonra Sayın Bakanımız tarafından Cumhurbaşkanlığı kabinemize sunulacak' dedi. 

Konuşmanın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duruş Acar tarafından Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz'a ''Sağlık Bilimleri ve Yaşam Toplumsal Katkı Ödülü'' verildi.

Türkiye, Avrupa'da Mahkumiyet Oranı En Yüksek ve Cezaevleri En Kalabalık Ülke
Birçok İlde Tekel Bayilerine ‘İçki Satan Lanetlenmiştir’ Yazılı Mektuplar Gönderildi!
Beşiktaş'taki Silahlı Çatışmada 'Palalı' Detayı

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
YORUMLAR
08.04.2021

Eeeh sıktınız be! Devlet karar alıyor kendi kararını kendi takmıyor, onların boklu kongreleri yüzünden sayılar aldı yürüdü, bu lanet dincilerin şovunun bedelini evden işe yaşayan bizler ödüyoruz. Sıçarım yapacağınız işe artık yeter, bilim kuruluna da önlemine de tedbirine başlarım artık. Sizin ılık götünüze birşey olmuyor lebalebciler, vatandaşın anasından emdiği burnunda geldi sayenizde.

tam kapanma olsa ne olur yaz geliyor turizm canlansın diye haziranda yine salacaklar

1 ay tam kapanma sadece vaka sayılarını düşürür. Coronanın bitmesi için aşı üretmiş ve bu aşıları dönem dönem tam kapanma yaparak başta önemli meslek grupları ve önemli hastalar olmak üzere aşılamayı yapmış olmamız lazım. Ramazanda tam kapanmanın işe yaracağını pek düşünmüyorum zira vakalar düşecek bayramda yine herkes bir araya gelecek sonra başladığımız yere geri döneceğiz. Şuan bence devlet ölen ölsün kalan sağlar bizimdir mantığı ile ilerliyor. Aşı bulununca kalanları aşılarız sonra yolumuza devam ederiz.

TÜM YORUMLARI OKU (4)