Uymayana 500 Euro Ceza: Floransa Sokaklarında Durarak veya Oturarak Yemek Yemek Yasaklandı

İtalya'nın Floransa kentinde turistlerin sokaklarda oturarak veya durarak yemek yemesinin yerli halkta yarattığı rahatsızlık üzerine yasak kararı alındı. Yasağa uymayanlara 500 euroya kadar ceza verilecek. Yasak sokakta yürürken yemek yemeyi kapsamıyor.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, ülkenin en fazla turist çeken kentlerinden biri olan Floransa'da iş yerlerinin camlarına asılan posterlerle duyurulan yasak kararında 'Kaldırımlarda, yollarda, iş yerleri ve evlerinin önünde durarak ya da oturarak, her türlü yemek yemek yasaktır. Kentin sakinlerine, esnafına ve çalışanlarına saygı gösterin' deniyor.

En az dört ay yürürlükte olacak yasak kentin dört işlek caddesini kapsıyor. Yasak öğlen 12.00 ile 15.00 ve akşam 18.00 ile 22.00 saatlerinde geçerli olacak.

"Yasak eğitimsiz turistlere yönelik"

Ziyaretçi sayısı her yıl artan kentin Belediye Başkanı Dario Nardella geçen yıl turistlerin yemek yedikleri kilise merdivenlerinin düzenli olarak yıkanması talimatını vermişti.

Nardella, İngiltere'de yayımlanan Times gazetesine 'Yasak genel anlamda turizmi değil, sokakları kamp yerine çeviren eğitimsiz turistleri hedef alıyor. Turistler kapı eşiklerinde yemek yedikleri için insanlar evlerine giremiyor' dedi.

Karar, bir esnafın, dükkanın önünde yemek yiyen İspanyol turistleri uyardıktan sonra dövülmesinin ardından alındı. Birçok Floransa sakini, turistlerin çöplerini sokaklara atmasından şikayetçi.

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
YORUMLAR
07.09.2018

Adamlar sonuna kadar haklı,keşke burada da aynı yasak uygulansa.Bizde de tam tersi,turistler yerine eğitimsiz vatandaşlarımız ve suriyeliler yapıyor.Parka gitsen çekirdek kabukları ve pet şişeler,sahile insen bira tenekeleri,naylon poşetler her türlü pislik.Çöp kutuları dışında heryere çöp atılıyor.Hem görüntü kirliliği hem de diğer canlılar için tehlikle ,umarım birgün bizde de böyle pislik dökene para cezası veririlir.

08.09.2018

binlerce yıllık tarihi merdivenlerin yemek artıkları nedeniyle her gün yıkanması ne demek ? adamın kaldırımını michelangelo falan yapmış, resmen bir tarihin içinde yaşıyorlar. bu yasağı bizde uygulasak niye laf etsin insanlar ? insanların evinin kapısında, dükkanının önünde oturup yemek yemeyin, çöpünüzü pisliğinizi milletin evine bırakıp gitmeyin demenin nesi kötü ? daha parkta termostan çay içip iki çekirdek yemeyi bilmeyen binlerce insanın yaşadığı bir ülkeyiz. 9 günlük tatilde hap kadar bozcaadaya 90 bine yakın insan gidip kaldı, tatil bittikten sonra ada halkı, belediye, jandarma toplanıp 6 günde zor bitirdi temizliği..bu kadar mı zor kendine mukayyet olmak ?

08.09.2018

"Belediyenin temizlik personelinin işi ne temizlesinler" kafası. Herkes kendi temizliğini kendi yapsa, copleri düzenli istifleyip atsa nasıl bir yükten kurtulacağız farkında değiller.

07.09.2018

'Yasak eğitimsiz turistlere yönelik' Bizim için yasak da yaparlarmış ya, ne şekerler.

TÜM YORUMLARI OKU (14)