Uykusuz'un 'Adalet Yürüyüşü' Karikatürü Tepkilerin Odağında

Karikatür dergisi Uykusuz'un, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı ve İstanbul'a süren Adalet Yürüyüşü'yle ilgili karikatürü, sosyal medyada büyük tepki çekti.

Söz konusu karikatürde Kılıçdaroğlu'nu cezaevinden arayan Berberoğlu, 'Olm hemen gelsenize lan, çabuk gelsenize' diye sesleniyor.

Elinde 'Adalet' yazılı pankartla yürüyen Kılıçdaroğlu ise bitkin bir halde' Daha Kazancılardayız. Sabahtan beri iki defa bayıldım. Çok sıcak' diye yanıt veriyor.

Uykusuz'un karikatürüne sosyal medyadan çok sayıda tepki geldi...

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
24.06.2017

Bu karikatür dergileri yıllarca islamı, hükümeti belden aşağı ifadelerle aşağıladı ama hiç tepkilerin odağında olmadı. Şimdi solculara bi kere dokunduğu için vay efendim eleştiri böyle mi olurmuş tepkileri yükseliyor. Eleştirmek elbette olmalı ama insanlar haddini aştığı zaman onun ne söylediğine, kime söylediğine değil nasıl söylediğine bakmalı.

24.06.2017

Solcu derken? CHP'nin solcu olduğunu mu sanıyorsunuz? AKP 'nin şu anki uyguladığı ekonomi modeli bir zamanlar Kemal Derviş'in uygulamaya soktuğu neo-liberal ekonomi modelidir. Yani AKP ve CHP aynı çanaktan beslenir. Daha doğrusu tüm partiler bu çanaktan besleniyor şu anda. Hiçbir partinin başka bir ekonomi modeli sunmuyor seçmenine. Var olan düzende ilerlemek istiyor. CHP'nin oyunu yükseltememesi ise bu sebeptendir; başka ve yeni bir ekonomi modelini halka sunamaması. Sizlere solcu olarak gösterilen partilerin hiçbiri solcu değildir ve kapitalizmin halk ayaklanmasını bastırmak için kurguladığı bir oyundur. Mesela Yunanistan'da Çipras solcu olarak iktidara geldi ve Ab'nin en sert yaptırımlarını kabul etti. Çipras seçilmeden önce burada olaylar oluyordu sürekli ama şimdi halkın gazı alındı ve denmek istendi ki "bakın solculukta da bir numara yok!"

23.06.2017

Len olm mizah işte gülün eğlenin. Mizah sizi vurunca mı kötü

23.06.2017

Siyasileri eleştiren bir mizah dergisinin bir karikatürünün bu kadar tepki almasını doğru bulmuyorum, hiç bir siyasetçi simsiyah ya da bembeyaz değildir. Bu kadar fanatik olmak doğru değil.

TÜM YORUMLARI OKU (60)