Uyku Problemi Çeken Yavru Filler İçin Görüp Görebileceğiniz En Şirin Fikri Bulan Veteriner

Bebekleri yatırmanın ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruzdur. Şimdi bu bebeklerin fil olduğunu bir düşünün... Daha da zor değil mi? İşte olayımız da tam olarak bu konu etrafında şekilleniyor 😁

Kahramanlarımızdan biri 3 aylık olan Rupa, diğeri 11 aylık olan Aashi adlı iki yavru fil.

Hindistan'da bulunan Kaziranga Ulusal Parkı'nda koruma altına alınan iki yavru filin hikayeleri aslında çok üzücü. 3 aylık olan ve adı 'Güzellik' anlamına gelen Rupa, daha bir kaç haftalıkken oldukça dar bir dağ geçidine düşmüş. Annesi tarafından ulaşılması imkansız olan bu dağ geçidinde bir süre sıkışıp kalan Rupa'yı bağırış çağırışları sayesinde köylüler fark etmiş ve bakım merkezine getirmişler.

Aashi ise 11 aylıkken yine bölgedekiler tarafından tek başına gezinirken bulunmuş. Sürüyle tekrar buluşturulan yavru fil, bir süre sonra yine aynı noktada tekrar tek başına bulunmuş. Bu da annesi ve sürüsü tarafından reddedildiği anlamına geliyor.

Başlarından geçen bu travmatik olaylar nedeniyle yavru filler küçük çaplı bir bunalıma girmiş.

Sevgisiz kalan ve anne sıcaklığı bulamayan yavru filler, uyku sıkıntısı çekmeye başlamış. Uyumaları gereken zamana göre çok daha az süre uyuyabildikleri için de sağlık durumları kötüleşmeye başlamış. İşte tam da bu anda görevli veterinerlerden biri çok güzel bir fikir ortaya atmış.

Veteriner yavru fillerin giymesi için battaniyeler ve eşarplardan özel kıyafetler diktirmeyi önermiş.

Başta bu fikri diğer görevliler pek mantıklı bulmamış ve kar etmeyeceğini söylemişler, ayrıca fillerin kıyafetlerden rahatsız olabileceklerini düşünmüşler; fakat daha parlak bir fikri olan çıkmayınca uygulamaya geçirmeye karar verilmiş.

Ve işte sonuç...

Ön ve arka ayaklarına çorap ve bot, üstlerine de battaniyelerden yapılmış kıyafetler giydirilen yavru filler böylece soğuk zeminden korunabilip sıcak sıcak uykuya dalabilmişler. Ne kadar huzur verici bir görüntü!

Şimdilerde yavru filler kıyafetlerine oldukça alışmış görünüyorlar.

Üstelik sağlıkları da gün geçtikçe iyiye gidiyormuş ve sabahları çok daha mutlu ve dinç bir şekilde uyanıyorlarmış. Bulunduğunda ayağı çıkmış ve vücudunda derin yaralar oluşmuş olan Rupa da, susuzluktan ve üzüntüden hastalanmış olan Aashi de, 1,5-2 yıl kadar sürecek özel bakım süreçleri sonunda tekrar doğaya salınacaklar.

Ne diyelim, böyle güzel insanlara çok ihtiyaç var!

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
11.03.2016

goruntuler ne kadar sirin, yapilan is ne kadar kalpten ve iyi niyetle olsada gercek doga korumaciligi bu degil. hayvanlarin yasam alanlarini yok ettikden sonra madur, zor duruma dusen hayvanlara yardimci olmak insanligin timsah gozyasidir. siz hayvanlarin bolgelerine tecavuz etmeyin, onlara ihtiyaclari oldugu yasam alanlari verin, onlar yuz milyonlarca yildir yaptiklari gibi hayatta kalmasini yasamasini bilirler.

11.03.2016

iş o noktaya gelince böyle oluyoruz genelde; http://mylolface.com/assets/faces/worried-challenge-denied.jpg

11.03.2016

Hindistan düşündüğümüz kadar kötü bir ülke değil...Böyle güzel olayları da çok bence ülkeyi kötülemeden önce bir düşünülmeli...

12.03.2016

Her toplumda hayvan sever "gerçek insanlar" vardır. Bu, koca bir ülkeyi iyi yapmaz. Aynı şekilde "Tecavüzcü Hintliler", "B.k İçinde Yüzen Hindistan" haberleri de koca bir ülkeyi kötü yapmaz:)

11.03.2016

Daha geçen gün bir galeri yapılmış ve hintlilere çirkin demişti birkaç kişi.Bu adam da mı çirkin ?

TÜM YORUMLARI OKU (10)