Uyku Koçunun Ardından Şimdi de Çocuklar İçin Tuvalet Koçu Tutulması Tartışma Yarattı!

Gazeteci Şafak Coştu, uyku koçlarının ardından çocuklara tuvalet alışkanlığının kazandırılması için tuvalet koçlarının tutulduğunu paylaştı. Coştu'nun paylaşımı kısa sürede insanları ikiye böldü.

Birçok anne ve baba çocuklarını yetiştirirken içinden çıkamayacağı zorluklarla karşılaşıp büyüme sürecinde çocuklarının travma yaşamaması için dışarıdan profesyonel destek almayı tercih ediyor.

Özellikle ebeveynlerin uyku konusunda sıkıntı çektiği bir gerçek. Uykusuz geceler anne ve babayı fazlasıyla yoruyor. Bu nedenle de son dönemlerde "Uyku Koçu" ismiyle profesyonel insanlardan yardım alıyorlar.

Şimdi ise ebeveynler uyku koçlarının ardından çocuklara tuvalet alışkanlığını kazandırmak için "tuvalet koçları" tutmaya başladı. Gazeteci Şafak Coştu, tuvalet koçuyla ilgili yaptığı bu paylaşımla yeni bir tartışma yarattı.

Bazı kullanıcılar tuvalet koçunun gerekli olduğunu savunurken diğer kullanıcılar da "keriz avı" olduğunu belirtti.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce tuvalet koçuna ihtiyaç var mı?

Bu içerik de ilginizi çekebilir;

6 Aydır Uyutmayı Başaramadığım Bebeğime Uyku Eğitimi Vererek Kendi Kendine Uyumayı Nasıl Öğrettim?

Popüler İçerikler

Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
22.08.2022

Bu kadar tepki verilmesini anlamıyorum. Haaa pardon ya eve hepiniz kusursuz anne-babalar olduğunuz için çocuğunuza daha 3 aylıkken, 2 saat içinde tuvalete sıçmayı öğrettiniz. Tam 3 yıl uğraştım. Aklınıza gelebilecek her yerden kaka temizledim. (Kalabalık bir restoranın ortası da buna dahil).Tabi ki tuvalet koçu tutmayı düşünmedim ama ben de bir uzmandan yardım aldım. Çocuk psikoloğunun aylar süren oyun terapisi sayesinde yaptığım yanlışları, babaannenin, babanın, anneannenin yaptığı yanlışları ve kronik hale gelen sorunu ancak çözebildim. Ben bunu tercih ettim, başkası tuvalet koçu tercih edebilir. Bunda büyütülecek ne var?

22.08.2022

Benim merak ettiğim böyle para kazanma yöntemini nasıl buldunuz ? Çok şükür çocuğum büyürken emzikten tuvalete her şeyinde yanındaydım. Sadece tuvalet eğitiminde yandığım ben haftalarca peşinde dolandım olmadı da babam “benim için artık tuvalete yapar mısın?” dedi adam lazımlığı bile bıraktı. Elbet profesyonel yardım da önemli ama çocuğun büyürken yanında olmak, başardıklarını görmek, başaramadıkları için destek olmak çok büyük şans. Ben bu dünyadan çekip gittiğimde elinde sadece benimle olan anıları kalacak. İyi ama kötü bir sürü anımız olsun istiyorum. Her boş vaktimi ona ayırıyorum. Nasıl olsa ergenliğe girince bizi takmayacak, bir sürü vaktimiz olacak

22.08.2022

Cocugu olmayan bir suru kisi atip tutmus yok tuvalet kocu mu olurmus bilmemne. Bir cocugu desteksiz buyutmek cok zor. Ayrica eskiden tuvalet kocu mu, uyku kocu mu varmis diyenler: eskiden problem cikaran cocugu dovuyorlardi, bagliyorlardi. Simdi bilincli anne babalar bunu yapmak istemiyorlar. Her cocuk her seyi yapamayabiliyor. Ne kadar kitap okusaniz da bazen ise yaramiyor. O durumda bir uzmandan yardim almanin hicbir sakincasini gormuyorum. Umarim bu atip tutanlarin problemli bir cocugu olmaz. O zaman gorurum sizi fellik fellik uzman ararsiniz.

23.08.2022

Hay ağzına sağlık.

TÜM YORUMLARI OKU (25)