Videoda, kirpik kıvırıcının nasıl kullanıldığını uygulamalı olarak anlatan Aziz,
'Merhaba arkadaşlar size şimdi nasıl uzun kirpiklere sahip olacağınızı anlatacağım. Yapmanız gereken şu, kirpik kıvırıcısını alın, kirpiklerinizi sıkıştırıp kıvırın, sonra bunu bir kenara koyun.' dedikten sonra kamplarda yaşananlarla ilgili iddiaları şu sözlerle dile getirdi:
'Şimdi şu anda elinizdeki telefonu kullanarak Çin'de neler olduğunu araştırın. Nasıl toplama kampları kurarak masum Müslümanları tuttuklarını, ailelerinden ayırdıklarını, kaçırdıklarını, tecavüz ettiklerini, domuz eti yemeye, içki içmeye, dinlerini değiştirmeye zorladıklarını ve eğer bunları yapmazlarsa ölümle tehdit ettiklerini görün.'
Aziz, kimsenin bölgede yaşananlardan bahsetmediğini belirterek, 'Lütfen farkında olun. Farkındalığı yayın.' ifadesini kullandı.
Genç kız, 'Sonra kirpik kıvırıcınızı yeniden elinize alın...' diyerek güzellik önerilerine devam ederek videosunu tamamladı.
Uygulamanın ABD'deki temsilcisi Eric Han, 'Tarafımızdan kaynaklanan insani hata için kullanıcıdan özür dileriz.' açıklamasında bulundu.
'İnsani bir denetim hatası nedeniyle, 23 Kasım tarihli video kaldırıldı' denilen TikTok'un açıklamasında da 'Bu videoda olduğu gibi topluluk kurallarımız gereği hiçbir şeyin içeriğinin engellemediğinin açıklığa kavuşturulması önemli. Videonun kaldırılmaması gerekiyordu' ifadelerine yer verildi.
Çin'de son yıllarda Uygur Türklerinin yaşadığı Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde eğitim merkezi adı altında faaliyet gösteren kamplar ile Uygurların kimlik ve kültürlerine yönelik ihlaller uluslararası kamuoyu tarafından eleştiriliyor.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları İzleme Örgütünün raporunda, son 2 yılda Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde çok sayıda kişinin 'önleyici polisiye tedbir' adı altında suçsuz yere alıkonulduğu ve siyasi bakımdan tehlikeli olarak değerlendirilen bireylerin herhangi bir yargı kararı olmaksızın toplama kamplarına gönderildiği belirtilmişti.
Yazıklar olsun tepedekilere... rabianın yarısı kadar sahip çıkmadı Uygur Türkleri'ne..
Aslında komik tiktok un sahibi tencent (bu devasa bir şirket) sahibi ayrıca aynı şirket in hisselerin büyük bölümüne sahip olduğu bir diğer şirket ise blizzard, blizzard in geçenler de canlı yayın yaptığı sırada konuklardan biri hong kong da yapılan protestolara atıfta bulundu ve canlı yayını sunan iki kişi işten kovuldu. Kısaca insani hata vs yok video isteyerek kaldırldı.
Cin herkesi kontrolu altina almis. Blizzard oyun sirketi de Hong Kong hakkinda yorum yapan bir oyuncunun sampiyonlugunu elinden almisti. Tahminimce basimizdaki uzun insanlar da boyle bir etki altinda. Cin'den aldiklari paralar yuzunden cikip birsey soyleyemiyorlar. Yabanci medya da bizim hakkimizda boyle dusunuyor.