Üyeleri Şiddetle Suçlanan Yüzyüzeyken Konuşuruz İsimli Müzik Grubuna Üniversite Öğrencilerinden Büyük Tepki!

Tanınan müzik grubu Yüzyüzeyken Konuşuruz'un üyelerinin isimleri, geçtiğimiz yıllarda hayatlarındaki kadınlara şiddet uyguladıkları iddialarıyla duyulmuştu. Müzik hayatına devam eden grubun İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bahar şenliğinde sahne alması bekleniyordu. Beklenen olmadı ve grup üyeleri üniversitelilerin istemiyle şenlikte sahne alamadı.

Kaynak

Son yılların popüler müzik gruplarından 'Yüzyüzeyken Konuşuruz'u illaki duymuşsunuzdur.

Grubun solisti ve belki de en tanınan üyesi Kaan Boşnak, Başak Ceylan Torun ile yaptığı evlilik ve ardından yaşanan olaylar ile bir dönemin gündemine bomba gibi düşmüştü. Başak Hanım, Kaan Boşnak'ın evliyken başka kadınlarla da konuştuğunu ve bir de üzerine hem kendisine hem de bebeklerine şiddet uyguladığını açıklamıştı.

Detaylardan bu yazımızda bahsetmiştik👇

Mesajları İfşa Edilmişti! Kaan Boşnak'ın Eski Eşi Başak Ceylan Torun, Şiddet Gördüğünü İddia Etti

Müzik grubunun isminin anıldığı şiddet olayının üzerinden yıllar geçmiş ve birçok kişi tarafından unutulmuş olsa da üniversiteliler bu olayı unutmadı. Kadına yönelik şiddetin örneklerini ülkemizde her geçen gün gördüğümüz bugünlerde Yüzyüzeyken Konuşuruz'a İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin öğrencilerden büyük bir tepki geldi.

T24'ün haberine göre; Bilgi Üniversitesi, 'Welcome Fest' kapsamında ünlü isimleri kampüsünde ağırlayacaktı. Üniversite yönetiminin festival listesinde Yüzyüzeyken Konuşuruz'a da yer vermesi öğrencilerin dikkatinden kaçmadı. Grubun "2 üyesinin şiddet faili olduğunu" belirten üniversite kulüpleri, toplu açıklama metni yayımladı.

Üniversite bünyesindeki 14 kulüp tarafından yayımlanan ortak metin şöyle:

'Dün İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin sosyal medya hesaplarından Welcome Fest kapsamında Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun sahne alacağı açıklandı.

Üyelerinden ikisinin kadına şiddet faili olduğunu bildiğimiz, diğer üyelerin ise sürecin başından beri fail aklayıcılık yaptığı bir grubun kampüslerimizde bulunmasına karşıyız.

Yaşamın her alanında kadına yönelik şiddetle mücadele etmemiz gerekirken, bu tür olaylarla ilişkilendirilmiş isimleri kampüsümüzde istemediğimizi rektörlüğe ilettik.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrenci kulüpleri olarak rektörlükle yaptığımız görüşme sonucunda Yüzyüzeyken Konuşuruz grubu yerine başka bir grubun festivalde yer alması talebimizi kabul ettirdik.

Kampüsümüz bizim güvenli alanımız, bir arada oldukça hiçbirimiz yalnız değiliz!'

İlginizi çekebilir:

Ayrıldığı Sevgilisine Yaşarken Sela Okutan Tacizci Hapis Cezası Aldı
Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açıldı: Otopsiye Giren Doktor ve Dönemin Savcısı İlk Kez Konuştu
Rapçi Alizade Beyoğlu'nda Bir Kadını Taciz Eden İki Tacizcinin Serbest Bırakılmasına Tepki Gösterdi!

Popüler İçerikler

Kadir Ezildi'nin Nişanlısı Gamze Türkmen'in Türbansız Halini İfşa Eden Söylemezsem Olmaz Ekibi Çok Kızdırdı
Cem Garipoğlu'nun Fethi Kabir Tutanağı Ortaya Çıktı: Kefen Yok, Plastik Poşet Bulundu!
Suudi Prens Selman Filistin Meselesiyle İlgili Tuhaf İfadeler Kullandı
YORUMLAR
04.10.2024

Geçmis peşinizi asla bırakmaz arkanızda temiz bir iz bırakın

04.10.2024

tebrik ediyorum..ne zaman ki bu görüş tüm ülke genelinde oluşursa, her alanda kadına şiddete karşı ayakta durabiliriz..şarkıcıymış, iş insanıymış, statü sahibiymiş demeden, her kim olursa olsun böyle karşısında durulursa ancak bir adım ileriye gidebiliriz..

Geçen Didem Soydan öyle diyordu ya? Türk halkı her şeyi unutur, bunu da unutur diye. Sen öyle san Didemcim.

04.10.2024

ayda kaç ünide konser veriyorlar ve şimdi ye kadar kaç tanesinden böyle bir haber duydun ?? istisna bir durum bu..didem soydan iyi demiş

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ