Üstün Dökmen'in 'Başörtülü Psikolog Olamaz' Açıklaması Gündemde!

Prof. Dr. Üstün Dökmen'in katıldığı bir programda söylediği  'Başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır. Nötr olamazlar.' ifadeleri sosyal medyada tepki çekti.

Prof. Dr. Üstün Dökmen, katıldığı bir programda başörtüsü üzerinden yaptığı değerlendirmeler sosyal medyada tepkilere neden oldu. 

Dökmen, 'Başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır. Nötr olamazlar' ifadelerini kullandı. 

Dökmen, 'Eczacı, mimar, inşaat mühendisi başörtülü, tesettürlü olabilir. Söylediğim aynen şu, bir eczacı başörtülü olabilir, mimar olabilir, Milli Eğitim izin verdiği için öğretmen olabilir, hakim ve savcı benim alanım değil karışmıyorum. Fakat başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır. Nötr olamazlar' dedi.

Dökmen, neden başörtülü psikolog olamayacağı sorusuna şöyle yanıt verdi: 

'Psikoloğun karşısındaki kişiye karşı nötr davranış içerisinde olması gerekiyor. Empati kurabilmesi gerekmektedir. Empati kurabilmemin temeli nötr davranmaktan geçer. Empati kuramazsam sempati duyarım, özdeşim kurarım. Özdeşim kurarsam artık o iletişim o artık psikolojik danışmanlıktan çıkar. Komşu teyze, komşu amca sohbetine dönüşür. Objektif olmak gerekiyor. Dünyada meslek etiği şudur, bizim insanlarımız bilmiyor. Psikolog, psikiyatrist, PDR uzmanı dini, siyasi, takım, milli simge kullanamaz' diye konuştu.

Üstün Dökmen'in konuşması 🎥

Dökmen'in açıklamasına gelen tepkiler👇

Dökmen'in açıklamalarını yerinde bulan sosyal medya kullanıcıları da destek Tweet'leri attı👇

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Şampiyonluk Yarışında Ağır Yara Aldı, Icardi ve Galatasaray'dan Gönderme Geldi
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
14.08.2022

Hilal Kaplan eleştirdiğine göre adam kesin haklı

14.08.2022

Tamda aklımdan geçeni yazmış.Helal be

14.08.2022

Bu adamı severdim dinlerdim de ama saçmalamış bu sefer ne alaka başörtülü olunca ne oluyor acaba.sacimizi kapatioruz biz zihnimizi değil asıl zihnini kapatan insandan korkacaksın.kiyafet ayrımı , ayrıştırmasi yapılmasın artık . başörtülü psikolog da olur şortlu psikolog da hatta dövmeli doktor da olabilir kime ne

14.08.2022

Başınız O2 almadığı için düşünce konusunda ufkunuz açık değil, hala 1000 yıl öncesinde kalmışsınız, kıl tüy meselesine takmışsınız

14.08.2022

O kadar doğru söylemiş ki, psikolojinin ve bugün kü psikolojik argümanların kurucusu ateist ve din karşıtı freud dür. Hem beş vakit adama gavur diye küfredeceksin, hem de adam üzerinden para kazanacaksın, ikiyüzlülük den hiç mideniz bulanmıyor mu, nasış sindiriyorsunuz,

14.08.2022

Manyak kadın psikolojinin kurucusu Wilhelm Wundt. Önce dediğin şeyi araştır ondan sonra tırnağı olamayacağın insanların başörtüsüne saldır. Freud Psikanalitik kuramın temscilsidir. Kimse adama gavur diye kufretmiyor. Çünkü biz psikoloji ile ilgilenen kesim adamın bikiniyle yaptığı işle ilgileniyoruz özel hayatı ve inançlarıyla değil. İnsanların işlerini dinlerine göre yargılarsan bir eğer Tıp biliminin öncüsü İbni Sina nin yanından geçmezdi Avrupa. Adam müslüman bilim adamı ve Tıpın kurucusu olarak bakılıyor Avrupa tarafından. Sensin iki yüzlü. Başörtüsüne taktiğin kadar kendi beynine taksaydin adam olurdun belki. Mal.

TÜM YORUMLARI OKU (149)