Üsküdar'daki Trafik Faciasında 3 Kişi Can Vermişti: Halk Otobüsü Şoförü Tutuklandı

Kentsel dönüşüm nedeniyle inşaat alanlarının giderek çoğaldığı İstanbul'da hafriyat kamyonları ve beton mikserleri hemen her gün can almaya devam ederken, dün sabah Üsküdar'dan acı bir haber geldi. Özel bir halk otobüsü, önce İETT otobüsüne ve ardından kontrolünü kaybederek durakta bekleyenlere çarptı. Bir halk otobüsünün neden olduğu trafik terörü 3 can aldı. Bugün mahkemeye sevk edilen özel halk otobüsü sürücüsü Selim Karakaya 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan tutuklandı.

Karakaya'nın hakimlik sorgusunda, önündeki aracın durması üzerine kontrollü şekilde frene bastığını, fakat sürücüsü olduğu yolcu otobüsünün bir anda hızlanmaya başladığını, önündeki otobüse çarpmamak için direksiyonu sağa kırdığını, tüm uğraşlarına rağmen aracın durmadığını söylediği öğrenildi.

Ne olmuştu?

AA'nın aktardığı bilgiye göre sabah saatlerinde Dr. Eyüp Aksoy Caddesi üzerinde seyir halindeki 34 VN 7071 plakalı özel halk otobüsü, durağa yaklaştığı sırada 34 TP 7072 plakalı İETT otobüsüyle çarpıştıktan sonra kontrolden çıkıp, otobüs durağında bekleyenlere çarptı.

Feci olayda Mustafa Erdoğan, Aygül Erdoğan ve Perihan Çelik hayatını kaybetti.

5 vatandaş ise yaralandı.

Dehşet dolu anlar güvenlik kamerasına yansıdı 📹

İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri'nden yazılı açıklama yapıldı: 'Otobüs dün itibariyle hizmete başlamış yeni nesil bir araç'

Açıklamada şöyle denildi:

'Şirketimize bağlı olup, 13 numaralı Ataşehir-Kadıköy hattında çalışmakta olan 34 VN 7071 plaka numaralı Özel Halk Otobüsü, bugün sabah saatlerinde Haydarpaşa Numune Hastanesinin arkasındaki Dr. Eyüp AKSOY caddesi üzerinde , henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak durağa dalmıştır. Meydana gelen elim kaza da 3 vatandaşımız hayatını kaybederken birçok vatandaşımızda yaralanmıştır. Kaza sonrasında olay yerine intikal eden görevlilerimiz tarafından olay takibe alınmış olup, kaza nedeni araştırılmaktadır. Kazaya neden olan otobüs dün itibariyle hizmete başlamış yeni nesil bir araçtır'

Şans eseri kurtulanlar ile görgü tanıkları anlattı.

Olay sırasında durakta bulunan Döndü Kapucu DHA'ya konuştu:

Kapucu 'Otobüs bekliyorduk. O kadar hızlı geliyordu ki, biz solundan gececek derken sağa, durağa doğru girdi. Ben o sırada çantamdan akbil çıkarmaya çalışıyordum. Birden kendimi geri çimenlere doğru attım. Yanımdaki kadını çekmeye çalıştım ancak kurtaramadım. Gözüm orada morardı. Saniyeler içinde gözümüzü açıp kapatıncaya kadar otobüs üstümüzden geçti' dedi.

Yİne DHA'ya konuşan Ramazan Yağcı adlı bir görgü tanığı ise olay anında durağın tam karşısında Numune Hastanesi'nin önünde beklediğini belirterek kaza yapan Özel Halk Otobüsünün şoförünün kontrolü kaybederek durağa girdiğini aktardı. 

Yağcı, 'Mavi otobüs, sarı otobüsü sollamaya çalıştı. O sırada mavi otobüsün şoförü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Durağın içinde 3 kişi vardı, arkasında ise sigara içen 5 kişi filan vardı. Durağın içinde ayakta bekleyenler hayatını kaybetti' ifadelerini kullandı.

İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri yetkilisi: 'Arabanın beyni kitlenmiş ve şoför durduramamış'

İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri yetkilisi  Ramazan Şen olay yerinde açıklama yaptı. Otobüsün şoförüyle görüştüğünü söyleyen Şen, 'Şoförle görüştüm. Kendisi, 'araba benden çıktı, hiçbir şey yapamadım' diyor. Araba kendi kendine kontrolü kaybetmiş. Arabayı durduramamış ve girmiş' diye konuştu. 

Şoförün polis merkezinde olduğunu belirten Şen, 'Süratli olduğu yönündeki' iddiaların hatırlatılması üzerine de 'Kesinlikle süratli değil. Süratli olsa bu vaziyette olmaz. Araba ambaleye kalkmış; beyin denilen birşey var bu arabalarda. Arabanın beyni kitlenmiş ve şoför durduramamış. Frene bassanız, imdadı çekseniz yine de durduramazsınız' şeklinde konuştu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
01.02.2018

aq cocugu ne desek az, hizi cok fazla bir diger konu da muhtemelen telefonla oynarken onundeki aracin durdugunu farketmedi ve carpmamak icin son anda bir reaksiyonla duraga daldi. yazik ya uzuldum gercekten olen insanlara.

01.02.2018

Ölenlere sadece sen üzülmüyorsun hemşerim bizde üzülüyoruz ama bütün olayıda şoförün üzerine yüklemek büyük günah. Tam olarak nerede hızı çok fazla söylesene bana ?

01.02.2018

Çoğu halk otobüsü ve dolmuş hayvani hızlarla yanımdan geçip gidiyor, bu habere ne desem bilemedim. Ama terör estirdikleri bir gerçek.

01.02.2018

Sözüm bu içeriği hazırlayıp burada paylaşana. İçerikte bilgilerin yarısından çoğu yanlış. Otobüsü sollamak isterken hakimiyetini kaybetmiş diyorsun ama videoda açık açık neyin ne olduğu belli oluyor. Dolmuşa vurmamak için kaldırıma çıkmış daha sonrası da panik ve kaza psikolojisi. Yüksek hız vs de yok ortada herşey kanıtıyla sunulmuş gösterilmiş. Milleti zan altında bırakmadan önce haberci olmayı, doğru bilgiyi kullanmayı öğrenin kimsenin günahına girmeyin bu vebalin altından kalkamazsınız.

TÜM YORUMLARI OKU (13)