Üsküdar'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Üsküdar'da Nereye Gidilir?

İstanbul ilinin Anadolu Yakası'nda bulunan Üsküdar ilçesi içerisinde birçok tarihi doku barındırmaktadır. Beykoz, Ümraniye, Kadiköy, Ataşehir ve İstanbul Boğazı ile çevrili olan Üsküdar 33 mahalleden oluşmaktadır. 2020 yılı verilerine göre Üsküdar'ın nüfusu 520.771 kişi olarak belirlenmiştir. İstanbulluların da uğrak noktası olan Üsküdar aynı zamanda her sene binlerce turistte ağırlamaktadır. İlçe doğal güzelliklere ve birbirinden güzel manzaralara ev sahipliği yaparken aynı zamanda tarihi dokularıyla da göz kamaştırmaktadır. Peki, Üsküdar'da gezilecek yerler nerelerdir? Üsküdar'da nereye gidilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

Üsküdar'ın Antik Çağ'daki ilk adı Khyrsopolis olarak bilinmektedir. Khyrsopolis Yunanca'da 'altın şehir' anlamına gelmektedir. Ardından Roma Dönemi'nde ilçenin adı Skutarion olarak anılmaya başlanmıştır. Skutarion ise zırhlı süvari alamına gelmektedir. Skutarion ismi zaman içerisinde Üsküdar'a dönüşmüş ve ilçenin adı Üsküdar olarak kalmıştır. Tarih boyunca gerek konumundan gerekse doğal güzelliklerinden dolayı birçok topluma ev sahipliği yapan Üsküdar ilçesinde gezilecek birçok yer bulunuyor. Üsküdar'a ilk kez gelecekler Üsküdar'da nereye gideceklerini internet üzerinden araştırıyor. Üsküdar'da gezilecek yerlere ve Üsküdar'da görülmesi gereken yerlere dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Üsküdar'da Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Kız KulesiSalacak sahilinin 150-200 metre açıklarında bulunan Kız Kulesi İstanbul'un en önemli simgelerinden biri haline gelmiştir. Denizin üzerinde inşa edilmiş Kız Kulesi güzelliğiyle de kendine hayran bırakıyor. Kız Kulesi'ni karşıdan izleyebileceğiniz gibi aynı zamanda vapur seferleriyle içerisine de gidebilirsiniz. 

Fethi Paşa Korusu: Büyük bir alana sahip Fethi Paşa Korusu tepede kalmaktadır. Bu özelliğinden dolayı geniş bir boğaz manzarasına sahip olan koru sık sık ziyaretçi almaktadır.

Beylerbeyi Sarayı: İlçenin Beylerbeyi semtinde bulunan saray Avrupa barok tarzı mimarinin izlerini taşımaktadır. Saray 70.000 metrekarelik bir alana inşaa edilmiştir.

Çamlıca Tepesi: 260 metrelik bir yükseliğe sahip olan Çamlıca Tepesi sık sık İstanbul Boğazı'nı izlemek isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Büyük bir alana sahip olan Çamlıca Tepesi Büyük Çamlıca ve Küçük Çamlıca olarak iki alana ayrılmaktadır.

3. Ahmet Çeşmesi: 1728 yılında yapılmış çeşmenin dört bir yanında 3. Ahmet tarafından yazılmış şiirler bulunmaktadır.

Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi: Dünyanın 18. ve Türkiye'nin ilk ve tek uçurtma müzesi olan Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi'nde dünyanın 33 ülkesinden toplanmış, 2700’e yakın uçurtma ve ilgili eşyalar serginlenmektedir.

Üsküdar'da Tarihi Camiler

  • Mihrimah Sultan Camii (İskele Camii),

  • Şemsi Paşa Camii,

  • Ayazma Camii,

  • Üsküdar Yeni Camii,

  • Atik Valide Camii.

  • Çinili Cami

ÜSKÜDAR'DA GÖRÜLMESİ GEREKEN SEMTLER

  • Kuzguncuk

  • Beylerbeyi,

  • Çengelköy

  • Kandilli,

Sadece Üsküdar'da Yaşayanların Çok İyi Bildiği 15 Şey
Üsküdar Mekanları: Üsküdar'a Yolunuz Düştüğünde Mutlaka Uğramanız Gereken Kafeler
Pelin Batu ile Üsküdar Gezisi: 'Güçlü Kadınların Mekanı'

Popüler İçerikler

İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı
Mauro Icardi'den Olay Wanda Nara Paylaşımı: ''Evimde 2 Saat Boyunca Beni Taciz Etti''
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi