Trafiğe Tarihi Çözüm: Beylerbeyi Sarayı Tüneli Trafiğe Açılıyor

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar- Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatmak için yaklaşık 40 yıllık sorunu çözüyor. 1970’li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşım hizmetine açılıyor. Tünelin yeniden hizmete açılmasıyla birlikte trafik dolayısıyla 1 buçuk saati bulan Üsküdar-Beylerbeyi-Çengelköy hattı sahil yolculuğunun 15 dakikaya düşmesi hedefleniyor...

Üsküdar’ın incisi Beylerbeyi Sarayı’nın altında bulunan ve 1970’li yıllara kadar Üsküdar ile Beylerbeyi sahil yolunu birbirine bağlayan bir tünel olarak kullanılan Beylerbeyi Sarayı Tüneli, müze ve sergi olarak kullanımının ardından tekrardan sahil trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmete açılıyor.

Tarihi doku muhafaza edilmiş

2.90 cm yüksekliğindeki Tünel’in ulaşıma yeniden açılması sırasında yapılan çalışmalarda ise orijinal dokusu muhafaza edildi. Tünel’in tarihi yapısına zarar verecek hiçbir çalışma yapılmamasına özenle hassasiyet gösterildi.

1970’li yıllardan sonra müze ve sergi salonu olarak kullanılmıştı

Kadim medeniyetin beldesi Üsküdar’ın incisi Beylerbeyi Sarayı’ndaki Set Bahçeleri’nin altından geçen Tünel’in, 1970’li yıllardan önceki işlevi yeniden canlandırılıyor. Tünel, 1970’li yıllara kadar kıyı yolunun işlevini sürdürmesini sağlarken, aynı zamanda yüksek duvarların ötesi ile Beylerbeyi Sarayı’ndaki set bahçelerin bağlantısını da kurmaktaydı. 1970’li yıllarda ulaşıma kapatılan Beylerbeyi Sarayı Tüneli, bu tarihten sonra müze ve sergi salonu olarak kullanılmıştı.

70'li yıllara kadar karayolu tüneli olarak kullanılıyordu

Sultan II. Mahmud tarafından 1829–1832 yılları arasında yaptırılan Beylerbeyi Sarayı Tüneli, 1970’li yıllara kadar Üsküdar’ı Beylerbeyi semtine bağlayan bir karayolu olarak kullanılmıştı.

Üsküdar Belediyesi

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
03.08.2016

boşa sevinmeyin geçiş ücretli olur

03.08.2016

Diyanet İşlerine milyar dolarlar imam hatiplerede bir O kadar paraa döküceklerinme hükümet neden tren yoları ve tren istasyonları yaptırmıyor anlamıyorum ve bir millet neden diyanet gibi boş boş işlere para dökülmeine izin verir anlamıyorum? Ben şahsen bir elif kitabı almıştım kendim kuran okumayı öğrendim kendim kuranı hatim ettim kendim dinin kurallarını öğrendim ben kendim yaptıysam herkes kendikendine yapabilir İMAM HATİPLER neden var neden diyanete para dökülüyor metrolara tren yollarına para dökülsün insanlar kendi kendine kuranı öğrenebilir benim bilgim imam hatipten İLAHİYAT fakültesinden mezun olmuş öğrenciden çok çok daha fzla bilgim var bunu ben kendim yaptım pek ala herkes benim gibi kuran okumayı kendi öğrenip aynı zamanda arapçayı öğrenip bilgi sahibi olabilir devletin bana özel DİN okulları açmasına hiç ama hiç gerek yok önce METROLAR YAPILSIN.

03.08.2016

Dostum herkes senin kadar zeki olmayabilir bunu da düşünmelisin.Biriside çıkıp sana ben okumayı yazmayı kendim öğrendim üniversiteler kapatılsın derse verebilecek cevabın olması lazım.

03.08.2016

Ya arkadaş bitanecik Beylerbeyi Sarayı'm vardı adam akıllı bahçesinde kafa dinlediğim, cehennem sıcaklarında tünelinde yürüyüp serinlediğim… Bi o vardı, o da gitti… Saraya dadanmıştım sürekli gidiyordum tünel serin diye, tüneli trafiğe açtılar. Bi ara harp okuluna girmek istemiştim, harp okulları kapandı, Beylerbeyi'ne indiğim gün darbe yapmaya kalktılar… Ben de mi bişey var anlamıyorumki.

TÜM YORUMLARI OKU (30)